Annons
Annons
Kittad
Redo för nationsklubb! Enligt utsago behöver man dock bara ha den lilla rutan på pappret med sig om man har vaccinationsbeviset utskrivet, något vi hade behövt veta innan lamineringsmaskinen åkte fram...
Foto: Lina Svensk

Så skaffar du vaccinpass


Från och med idag 1 dec måste du kunna visa upp att du är vaccinerad för att kunna klubba eller gå på konsert. Men hur gör man? Ergoredaktionen guidar dig rätt.

Planerar du att gå på klubb? Från och med idag måste du då kunna visa upp vaccinationsbevis. Detta gäller även vid andra öppna tillställningar med fler än 100 deltagare som till exempel spex, spelningar och sportevent. Men hur gör man då?

Du börjar med att gå in på covidbevis.se. Klicka på hämta vaccinationsbevis. Logga in med BankID. Sedan laddar du ner beviset. Du har det nu i din telefon. Du kan också skriva ut det. Varför inte laminera om du känner för det? Sedan visar du bara upp QR-koden när du ska in på trängre event.

Om du saknar BankID, till exempel som internationell student, kan du istället skriva ut, fylla i och posta en blankett som du hittar på E-hälsomyndighetens hemsida.

Det framgår på vaccinationsbeviset hur länge det är giltigt och du kan när som helst beställa ett nytt. Du kan även använda vaccinationsbeviset om du ska resa utomlands, men du måste då ta reda på vilka bestämmelser som gäller i landet du ska resa till.

Är du nyvaccinerad kan det dröja upp till sju dagar innan din vaccinering rapporteras in till Nationella vaccinationsregistret. Har din vaccinering inte dykt upp inom en vecka kan du ta kontakt med E-hälsomyndigheten.


Annons

Annons

Läs mer

2024-05-24 09:45
I onsdags sprangs det årliga studentloppet som anordnas av Studentidrott Campus 1477. Upp mot 200 glada löpare deltog i…
2024-05-21 10:13
Framtagandet av beslutsunderlag för en eventuell omlokalisering av Gamla torget har dragit ut på tiden och inget besked…
2024-05-16 08:34
Under tisdagen har studenter slagit läger utanför flera svenska och europeiska universitet med anledning av Israel…