Annons
Therese Lager är ny chefredaktör på Ergo
Therese Lager är ny chefredaktör på Ergo
Foto: Fredrik Gustafson

Ergo får ny chefredaktör


Med drygt en vecka kvar till terminsstart välkomnar Ergo en ny medarbetare. Therese Lager tar över som chefredaktör på tidningen och kickar igång verksamheten efter sommaruppehållet. Här kommer tre snabba frågor för att lära känna Therese lite bättre.

Vad gjorde du innan du kom till Ergo-redaktionen?

Jag blev precis färdig med en master i filosofi på Uppsala universitet, och har sedan tidigare en kandidat i statsvetenskap, samt en konstnärlig utbildning i Bild och grafisk form från Nyckelviksskolan. Utanför studierna har jag arbetat som både layoutredaktör och chefredaktör på tidningen Uttryck, Utrikespolitiska föreningen i Uppsalas medlemstidning, samt som grafisk formgivare på tidningen Ordkonst, som ges ut av Akademiska föreningen i Lund. Jag har också jobbat som cirkelledare i tidningsskapande vid Studiefrämjandet och suttit som ordförande i Tidningskonventet, ett nätverk för Uppsalas kår-, nations- och föreningstidningar.

Vad ser du mest fram emot med att börja jobba på Ergo?

Jag ser mest fram emot att samarbeta med alla engagerade redaktörer, skribenter och illustratörer för att fortsätta skapa en tidning som vi kan känna oss stolta över. Jag vill att Ergo ska vara en självklar del av studietiden och en unik plattform för att diskutera frågor som rör universitet, högskola och studentliv.

Vad är ditt bästa pluggtips inför höstterminen?

Inför varje PM, skrivuppgift eller tenta - skapa en punktlista över allt som du behöver få med i uppgiften. Tänk på den här punktlistan som en karta från A till B, där A är frågan, B är svaret, och punkterna däremellan är alla de viktiga begrepp, argument och premisser du behöver gå igenom för att ta dig från A till B.


Annons

Annons

Läs mer

2024-04-09 08:35
Efter januaris aktion rörande situationen på Engelska parkens Matikum har nu beskedet kommit - då får studenterna sitta…
2024-04-08 08:19
Tisdagen den sista april vibrerar vårluften i Uppsala. Under morgonen väntas drygt 40 000 personer anlända till Uppsala…
2024-04-05 11:23
Stämningen är god när Ergo kommer till Gunnar Johansson-salen på Blåsenhus. Anton Sánchez Sulejmani, sittande…