Annons
Annons
Köer inför valborg
Studenter vet hur man köar. Filtar, skidglasögon och kaffe så går allt bra.
Foto: Lovisa Sjöström Johansson

Långa köer trots snöfall när valborgsfirandet ska säkras


Hundratals studenter köar för valborgsbiljetter i snöovädret. Ergo tar tempen på de köande och ställer frågor som "Hur håller ni er varma?" och "Heter jag Elnour?".

Hundratals studenter har köat sedan söndagskvällen för att säkra sina biljetter till årets valborgsfiranden på någon av Uppsalas nationer. Idag, måndag, klockan 16.00 släpper Södermanland-Nerikes nation sina biljetter och under tisdagen kommer även Stockholm nation att börja sin försäljning. Dagarna till ära är vintern tillbaka med full kraft, men trots snöovädret så slingrar sig köerna runt kvarteren. Ergo är på plats och pratar med de något frusna, men ändå glada studenterna.

Linn Eriksson och Jonna Sjölin är några av de tappra som begett sig ut i snöstormen. De står vid intervjutillfället nästan längst bak i kön till Snerikes.

- Vi beror på att vi inte har stått här så länge. Vi kom imorse, säger Linn.

Hur håller ni er varma?
- Det har blivit många vändor till Espresso House redan, berättar Jonna. Papperskassen full av engångsmuggar som står bredvid dem vittnar om att uttalandet stämmer.

Längre fram i kön står folk flockade som pingviner med ryggarna vända mot vinden, men stämningen är hög. Deras bästa tips för att optimera köandet?

- Filtar, lager på lager och varm dryck, säger en glad men snöig student.

Även vid Stocken har kön börjat bli allt längre. En grupp har med sig en grön presenning som de sitter under. Ergos reporter knackar på, men utan respons trots musik och glada röster. För att inte störa ett bra häng görs inga vidare försök att nå de berörda parterna.

Det kan konstateras att nationerna kommer att vara lika välbesökta under årets sista april som tidigare. Så länge studenterna hinner tina upp tills dess, vill säga.
 

 


Annons

Annons

Läs mer

2024-05-21 10:13
Framtagandet av beslutsunderlag för en eventuell omlokalisering av Gamla torget har dragit ut på tiden och inget besked…
2024-05-16 08:34
Under tisdagen har studenter slagit läger utanför flera svenska och europeiska universitet med anledning av Israel…
2024-05-15 11:06
Försommaren är närvarande när det är dags för årets konstituerande fullmäktige, som äger rum i Universitetsaulan den 14…