Annons
Annons
Laptop
Foto: Pixabay

Checklista: Har jag glömt något i antagningsansökan?


Det är hög tid att skicka in ansökan för nästa termins studier. På måndag, 17 april, stänger anmälan för höstterminen. Ergo har checklistan för dig som inte vill missa något i anmälan.

Har du ännu inte bestämt vilka strökurser du ska läsa? Osäker på om du borde byta bana och välja ett annat program? Vill du plugga höstterminen 2023 så är det dags att ansöka. Redan nu på måndag, 17 april, så stänger antagningsansökan. Många Ergoläsare har rutin på ansökningsprocessen vid det här laget, men det är lätt att komma av sig mitt i alla PM-inlämningar och valborgsförberedelser. Så det här är den officiella påminnelsen att dubbelkolla att du faktiskt har skickat in antagningsansökan för HT23.

Osäker på om allt är rätt? Ergo har svaren på de frågor du kanske ställer dig.

 • Har jag rangordnat rätt?
  Det är viktigt att du i din anmälan har sorterat program och kurser i ordning efter vilken/vilka du helst vill läsa. Det är lätt att råka glömma eller få en existentiell kris och sätta Dinosauriernas tidsålder högst upp. Dubbelkolla alltid och tänk igenom dina val!
   
 • Hur många högskolepoäng (hp) har jag sökt?
  Du kan bara bli antagen till 45 hp per termin, vilket motsvarar studier på 150 %. Se till att räkna hur många högskolepoäng dina kurser blir och sortera därefter i den ordning du vill.
   
 • Har jag skickat in eller var jag bara inne och skrollade utbildningar?
  Ibland är det mycket att tänka på - och att jonglera tenta p, ditt senaste situationship, betalning av räkningar och samtidigt komma ihåg att skicka in ansökan kan vara svårt. Det skadar aldrig att logga in och se till att din anmälan är inskickad.
   
 • Behöver jag skicka in några papper?
  Vissa utbildningar kräver att du laddar upp intyg eller arbetsprover. Det här måste du hålla koll på själv, det är inget som automatiskt märks av i systemet. Så kolla upp det om du är osäker. Det brukar stå på varje kurs-/programsida.
   
 • Kan jag ändra anmälan efter sista anmälningsdag?
  Du kan ändra din anmälan fram till och med sista anmälningsdagen. Efter anmälan kan du välja att ta bort en vald utbildning från din anmälan och på så sätt få en ny ordning. Det här kan du göra fram till några arbetsdagar före första antagningsbeskedet. Skulle du ändra ordning på någon av utbildningarna, eller lägga till en utbildning, så räknas det som sen anmälan. 

Så, gjort allt? Skönt! Luta dig tillbaka med valfri alkoholhaltig eller alkoholfri dryck och fira dina framtida äventyr.

 

 


Annons

Annons

Läs mer

2024-05-21 10:13
Framtagandet av beslutsunderlag för en eventuell omlokalisering av Gamla torget har dragit ut på tiden och inget besked…
2024-05-16 08:34
Under tisdagen har studenter slagit läger utanför flera svenska och europeiska universitet med anledning av Israel…
2024-05-15 11:06
Försommaren är närvarande när det är dags för årets konstituerande fullmäktige, som äger rum i Universitetsaulan den 14…