Annons
Annons
Uppsala studentkår
Lördagen den 16 mars är det dags för Uppsala studentkår att fira 175 år med en bal på slottet.
Foto: Press/Anna Malmberg

Bal på slottet - så firar Uppsala studentkår 175 år 


Den 16 mars högtidlighålls Uppsala studentkårs 175-årsjubileum med en bal på slottet. Ergo har pratat med en av arrangörerna, Elsa Ewert. 

– Nu kommer jag att göra det här på heltid fram tills balen, säger Elsa Ewert när vi ses i kårhusets lounge för en intervju. Hon är, utöver sitt ansvar som ordförande för jubileumsutskottet, även ordförande för Humanistiska sektionen, pluggar deltid och sitter som studentrepresentant i konsistoriet - universitetets högsta beslutsfattande organ. Att hon har mycket att göra är en underdrift, ändå verkar hon glad och engagerad när Ergo träffar henne två veckor innan jubileumet. 

Att det är ett heltidsjobb mot sluttampen är lätt att förstå. Ett 400-tal gäster kommer att inta Uppsala slott under lördagseftermiddagen för att fira kårens jubileum. Men redan på måndagen kommer högtidlighållandet att kicka igång, berättar Elsa, med öppet hus på kårhuset med temat “Jubileum genom tiderna”.  Efter det följer en vecka av inspirationsföreläsningar, panelsamtal och danslektion inför balens styrdans. 

Tillsammans med sin vice ordförande i jubileumsutskottet, Emmy Leivik, samt Ellie Kristoffersson och Linn Vikman, har Elsa roddat i planeringen av allt från inbjudningar till bordsplacering och underhållning. Men hon är noga med att poängtera att de fått mycket hjälp. 

Ett mer detaljerat schema för firandet finns att läsa här

 
 


Annons

Annons

Läs mer

2024-07-11 13:34
Torsdag den 11 juli kom antagningsbeskedet för de som sökt kurser och utbildningar till höstterminen 2024. Vid Uppsala…
2024-07-08 12:09
AI-användning i studentarbeten har diskuterats hett de senaste åren. Nu lanseras nya AI-verktyg som påstår sig kunna…
2024-07-01 11:17
Enligt den senaste undersökningen från Eurostudent så upplever en tredjedel av studenter vid svenska lärosäten psykisk…