Annons
Annons
Golden retriever
I en värld full av hemskheter har chefredaktör Lovisa Sjöström Johansson sammanställt fem nyheter av mer positiv karaktär. Håll till godo!
Foto: Unsplash

5 nyheter som piggar upp 


"Chefredaktören har ordet" är tillbaka. Idag om goda nyheter i mörka tider.

Morgnarna är mörka och eftermiddagarna likaså. Cykelturen till campus känns som att den blåser ut livet ur benmärgen. Första snön (snöslasket) har redan fallit men än är vi långt till fina, krispiga vinterdagar. Novembermörkret är här. Vägen till jul och nyår kan lätt kännas evighetslång. Skjutningar och terror känns extra nära. Ergo har sammanställt nyheterna som kan kännas som ljuset i tunneln under mörka dagar - och det finns något för alla! 

För den trötte 
Snoozandets upprättelse är äntligen här! Enligt ny, svensk forskning så ska personer som snoozat ha presterat bättre på kognitiva test i anslutning till uppvaknandet än de som inte snoozat. Du är varken bra eller dåligt att snooza, menar forskarna. Det finns med andra ord ingen anledning att tvinga dig upp direkt om du är en snoozare från början. Mer om studien kan du läsa på DN

För den kylige 
I staden Idyllwild, Kalifornien, valde man år 2012 in en ny borgmästare - Golden retrievern Max! Tyvärr gick “Mayor Max” bort efter nio månader i tjänst. En annan Golden retriever tog över posten och gick under titeln Max II. Max II satt vid makten i staden i över nio år, men gick bort år 2022. Nu har titeln gått i arv till Max III. Du kan besöka May Max IIIs hemsida här för mer information som värmer i höstmörkret! 

För den vardagshatande 
Ny forskning från London visar att det är officiellt - tisdag är veckans sämsta dag. Undersökningen hade ungefär 22 000 deltagare som två gånger om dagen fick rapportera hur de mådde via en app, rapporterar Daily Mail. Vilken dag mådde folk som bäst då? Lördagar såklart. Det goda måendet visade sig hålla i ända till tisdag morgon, enligt studien. När mår ni som bäst? Undertecknad måste säga att fredagar är bättre än lördagar, men jag erkänner mig nedröstad av majoriteten. 

För den uttråkade 
Nu är det slut på att lämna ifrån sig mobilen till kompisarna på utekvällen för att låta dem swipea sig igenom Tinderurvalet i jakt på din potentiella nya partner. Tinder ser nämligen sökandet efter kärlek som en “lagsport” och lanserar därför en funktion där vänner och familj kan se dina möjliga matchningar och rekommendera personer som kommer upp i profilhögen, bekräftar Tinder för BBC. Så är du understimulerad och uttråkad där du ligger på soffan och kollar Netflix? Kanske kan en sysselsättning vara att hjälpa dina singelvänner att hitta sina drömpartners. 

För den panke 
En öltillverkare i Kina har nyligen hamnat i blåsväder efter en viral video som visar en av deras anställda, iklädd hjälm och arbetsoverall, kissa i ett av ölkärlen. Detta rapporterar BBC. Kanske känns det lite mindre lockande med en stor stark efter den nyheten? Pengar sparade - check! 
 


Annons

Annons

Läs mer

2023-06-22 15:55
Jag förmodar mig inte vara den enda som får smått panik av tanken på den försvunna ubåten som flyter runt någonstans på…
2023-06-08 15:13
Jag lyssnade på Stil i P1:s senaste avsnitt under nationaldagsledigheten och slogs, inte för första gången, av…
2023-05-25 14:59
Det är mycket som tar slut i maj, mycket mer än i december. Men det smyger sig på mer så här års. Skymt bakom grönska…