Annons
Tove Berglund är en av arrangörerna bakom Begravning1 och Dödsfesten.
Foto: Pressbild

Begravningsfest med studentrabatt


Det blev rusning när biljetterna till evenemanget Begravning1 släpptes, så arrangörerna har valt att utöka med en fest på temat död och begravning på Uppsala konstmuseum.

Dop, bröllop och begravningar kan ses som vår kulturs viktigaste riter. Tove Berglund har tillsammans med Martina Elm och Ellen Norlund använt dessa teman i interaktiva konstevenemang som lyfter existentiella frågor. Tidigare har de gett Dop1 på Linneas simskola och Bröllop1 på Köttinspektionen.

– Begravning1 avslutar trilogin ”Livets händelser”. Biljetterna sålde slut på tio sekunder och eftersom intresset var så stort valde vi att utöka med ett ”sidetrack”, säger Tove Berglund.

Efter det åtta timmar långa scenkonstverket Begravning1 anordnas Dödsfesten, i vilken ingår ett interaktivt ljudverk på Uppsala gamla kyrkogård, en kurerad middag på temat död och begravning och fest med bland annat ”dödskaraoke”, smörgåstårta och billig gravöl på Uppsala konstmuseum.

– Det kommer att bli en matig upplevelse. Man kommer bland annat att få vandra i slottets källare och se rum som aldrig är öppna annars, säger Tove Berglund.

Dödsfesten äger rum 3 november. Det går fortfarande att köpa biljetter till Dödfesten, och studenter får 50 procents rabatt genom att ange koden DÖBRA.


Annons

Annons

Läs mer

2021-09-15 12:18
De får gärna bli obehagliga och ge uttryck för starka känslor. Dolores Kawalec skapar dockor för att låta ångest, sorg…
2019-10-24 14:54
Under sin praktik hade Moa Höglund i uppgift att ta fram en utställningsidé. Hennes vision om att inkorporera poesi i…
2017-06-02 13:54
Tro, hopp och kärlek Upplandsmuseet 13/5 - 14/1