Annons

Oron som får mig att plugga salsnummer


Redan när jag fick mitt antagningsbesked i mitten av juli började paniken. Hur tar jag mig dit? Vad har jag för schema? Vilka böcker behöver jag? Frågorna snurrade i hjärnan och jag fick till slut tvinga mig själv att sluta tänka på terminsstarten. Försöka koppla bort de jobbiga momenten. Många saker kunde jag inte ta reda på även om jag försökte. Inte ens de som arbetar på universitetet vet hur schemat ser ut. Så varför skulle jag oroa mig över det så pass tidigt? Kanske för att jag inte hade en aning om hur informationen når ut till studenterna. Kanske för att jag inte visste hur högre utbildning fungerar. Förmodligen hade en enkel mening som ”Under första dagen kommer ni få ert schema” lugnat ner mig. För det var precis det som hände, men hur skulle jag veta det när jag precis blivit antagen?

För många nbsp;är detta inget problem. De tar dagen som den kommer och börjar kolla upp saker veckan före start. Men för sådana som mig är det påfrestande att komma till ett nytt ställe utan att ha all information i förväg. Innan min första dag visste jag vilket schema jag hade, hur de digitala verktygen fungerade, vilka böcker som behövdes, hur salsnumren hängde ihop och mycket mer. Allt för att kunna slippa sova oroligt natten innan. Det var dock inte nödvändigt att stressa upp sig och leta reda på allt i förväg. All den information som jag letat upp i panik fick resten av kurskamraterna förklarad för sig under första dagen. Nu vet vi lika mycket, men de andra har nog haft en betydligt lugnare sommar. 
 nbsp; nbsp;

Jag borde vara glad: det är nu jag får göra det jag själv vill. Jag slipper matematiken och samhällskunskapen och får mer av det jag är intresserad av. nbsp;Dock måste de som jobbar på universiteten inse att min grupp av människor är större än vad man kan tro. Det går inte att säga ”Mer info kommer inom kort” till oss. För vi kan inte lugna ner oss och tänka på något annat. Det är jobbigt som det är att komma till ett nytt ställe. Att dessutom inte få veta när man kan få svar på alla sina frågor gör det hela mer påfrestande. Tänk lite på oss också och var tydligare med informationen. Så vi alla kan få känna oss lugna. nbsp;

nbsp;


Annons

Annons

Läs mer

2024-03-01 09:23
Eric Axner-Norrman ponerar med sedvanlig humor och precision de olika vetenskapsdisciplinernas inbördes ordning i den…
2024-01-31 08:38
Eric Axner-Norrman skriver om tidsmaskiner och katter gömda i Engelska parken i månadens kåseri.
2023-12-21 12:10
Redaktionen sammanfattar året med Ergo inför årets slut. Vad har hänt sedan nyår egentligen?