Annons
Annons

Världens allra värsta pad thai


Ja, jag skulle alltså åka till Kalmar (bara en sån sak) och besöka släktingar. Som om inte allt det här vore mer än nog så köpte jag – på Stockholms jävla station – en pad thai. Och ni vet hur man gör, man går fram lite trevligt, lägger fram sin lilla beställning, ”Pad thai, ta med, tack, tack”, och så tar man, glad i hågen, sitt lilla inpåsade bylte och springer allt vad man kan mot det där jävla tåget.

Det är ett sådant där modernt tåg helt utan personlighet eller plats för bagage. Jag sätter mig vid en fönsterplats och plockar upp min oroväckande blöta pad thai. Vecklar smidigt ut pinnarna, kastar nervösa blickar runt omkring bara för att vara säker. Sen hugger jag in. Hårt. Riktigt slevar i mig de första bitarna. (Varför slevar jag sådär?! Nervös vana. Gillar inte att äta bland icke-valda medresenärer.) Slevandet visar sig emellertid snart vara ett stort jävla misstag för maten smakar inte bra. Det smakar avlopp på burk, sotarsmör, tant Monas hemmagjorda grekiska grönsaksbiffar. Det smakar precis som om Ola Salo hade startat en restaurang och i någon showbiz-inducerad hybris (”jag klarade det här så nu klarar jag allt”) inte anställt någon ordentlig kock utan tillagat varenda rätt helt jävla ensam.

Jag har inte besökt Kalmar på typ 2 år och min familj tittar på mig med en blick som säger ”vi befarade att det skulle bli såhär” och de förstår ju inte – hur skulle de! – att mitt raseri inte riktar sig mot dem eller ens Kalmar utan mot maten jag försökte äta på tåget. Men… tänker kanske du: istället för att nu förstöra ytterligare en potentiellt trivsam Hellström-helg kunde du inte försöka tänka lite positivt? POSITIVT!? Är det något jag verkligen avskyr med år 2019 så är det alla dessa jävla positivprofeter. De som säger: ”Din mobil gick sönder? UNNA DIG EN NY! ”Du vrickade en fot? PERFEKT TILLFÄLLE ATT LÄRA DIG KRYPA”, ”Din farbror dog? DU GILLADE JU ÄNDÅ ALDRIG HONOM!”. Den här vedervärdiga thankyounext-generationen som tror att livet handlar om att ha kul och lära sig saker. Som gör slut med sina livs kärlekar och, istället för att slås sönder i kärlekssorg, sammanfattar det hela med att säga ”jag antar att jag faktiskt lärde mig…” Ja, som till och med köper världens vidrigaste jävla pad thai och flegmatiskt känner whatevah. Som Harry sa till Voldermort: I feel fucking sorry for you.

 


Annons

Annons

Läs mer

2020-06-17 17:22
"What was just becoming thinkable at the turn of the century – a doctor to whom the oath is nothing but a convenient lie…
2020-06-01 11:39
Jag såg en dokumentär på SVT igår, om IB-affären, där en av de som intervjuades var Jan Guillou. Han berättade om sitt…
2020-05-15 12:07
Vi visste att det skulle kunna komma till detta, men trodde nog inte på allvar att det skulle gå så långt…