Nio störiga facebookfenomen
nbsp;
Klassgruppens diskussioner. nbsp;Du får en notification och tänker: spännande kanske någon smart som delar ett svar på svåra instuderingsfrågan. Men nej, istället är den överambitiösa kursaren (kan någon vara så intresserad av studierna på riktigt?) hittat överlödigt extramaterial som hen vill diskutera. nbsp;Den som är uthållig och stannar kvar i gruppen efter att programmet är avslutat får skörda frukterna av andra trevliga uppdateringar i stil med: “kom och doktorera här hos oss”. Samtidigt sitter du och harvar ännu en A-kurs.
Den vänligt skrytsamma. nbsp;Alla har vi väl den där genomgoa vännen som alltid postar underbara händelser från livet. Ett positivt tentaresultat, en avklarad svår kurs, ett decennium med partnern, det vackra ansiktet, den porlande champagnen eller den fina naturen. Tack vare att minst hundra lika peppiga vänner måste kommentera hamnar inlägget på en konstant position längst upp i ditt flöde. nbsp; nbsp;
Sympatifiskaren. nbsp;Här är det uppdateringar i stil med: “Fy fan va livet är orättvist *ledsen smiley*” som gäller. Du faller för frestelsen och klickar för att ta reda på vad som har hänt – men där gick du på en nit Postaren har i alla fall bemödat sig att svara på vännernas oroliga frågor med ett “Vill inte prata om det”, efter varje varje kommentar.
Dyngspridarna. nbsp;Vissa rensar bort dem, andra har dem kvar för att hålla sig ajour med hur snacket går bland de mörka krafterna. Matbilder är favoriten och “föreställer” alltid rätter från asylboenden vs. äldreboenden. Vis av erfarenhet tiger du och imponeras av hur andra mer engagerade vänner försöker kämpa emot i en kraftig brun motvind. Inte ens fakta från viralgranskaren lyckas omvända.
Citaten. nbsp;Alla har vi ett gäng vänner som sprider tänkvärda citat tryckta på en fond av lycklig människa i motljus. Ofta författade av sk. “inspiratörer” som åker runt och föreläser på kommuner och företag med begränsad budget. Här är det motsägelsefulla teman som gäller: “Våga tänka stort, dina tankar får dig att lyckas” varvas med påstådenden som “du är inte dina tankar”. Hur ska ni ha det? Den lite mer alternativa vännen är djärv och strösslar med posts från “Villfarelser”. nbsp;
Födelsedagar i tid och otid. nbsp;Det är en plåga att tvingas utsättas för andras bemärkelsedagar. Du har dragit en gräns och bestämmer dig för att endast gratta dina nära vänner och då via sms. Men plötsligt dyker det där raggets födelsedag upp – här gäller det att visa sig på. Hur göra nu? Gratta eller inte? Vad kommer de närmre vännerna som du inte grattar tänka om du grattar denna? Du skjuter på beslutet, födelsedagen går över. Men nog syns det även dagen efter. Ska du skriva ett “grattis i efterskott”? Och så är tankespiralen igång igen.
Det årsbundna uppdaterandet. nbsp;SNÖ I APRIL? , tänker merparten av vännskaran och blir så exalterad att de måste dela med sig av upptäckten. Vissa orkar inte ta en egen bild utan kör på klassiker “When does spring start? I live in Sweden.” – lika roligt varje gång nbsp;
Överanvändadet av positioneringsord. nbsp;Folk som formulerar en status på så sätt att de får in ordet en istället för man så många gånger som möjligt. Vad handlar statusen om? Ingen aning. Här vill vi passa på att höja ett varningens finger för gruppen “Vad lagar du för veganmat idag”, om du inte känner dig road av att läsa uppdateringar i stil med: “När en klarat tentan, och en vill äta gott och ens köttis dukar upp en festmåltid bara för en och en bara dog. Godaste en har ätit ”
Att taggas i bilder. nbsp;Din så kallade vän lägger upp en snygg bild på sig själv där du också är med, taggad och vid fototillfället ovanligt ful. Dessa vänner borde läsa på om haloeffekten, för tvärt emot vad man kan tro blir man inte mer populär genom att visa sig bredvid en “ful”.
< --[if supportEmptyParas]--> nbsp;< --[endif]-->
< --EndFragment-->
nbsp;
nbsp;
Tidigare listor
Tio vidriga saker med valborg nbsp;
Elva situationer du känner igen om du är student med social ångest
Fem minnesvärda citat från Ergos kårvalsbevakning
Tio tecken på att du är en överliggare
Tio saker som du gör när det är dags att tentaplugga
Sex hurra om kvinnor i akademin – men...
Tio nono:s för dig som bor i studentkorridor
Tio saker som du känner igen om du bor i Flogsta höghus
Tio matlådebeteenden som gör dig impopulär på våra campi.
Tio besserwissrar du träffar som Uppsalastudent
nbsp;