Annons
Personer med olika meriter ska inte ingå i en urvalsgrupp där studieplatser lottas ut, bedömer UKÄ.
Foto: Wikimedia commons

Nej till lottning


Företagsekonomiska institutionen har på ett felaktigt sätt lottat om studieplatser, bedömer UKÄ. Lottning vid antagning får endast ske mellan sökande med likvärdiga meriter.

Studenter som sökte masterprogrammet i företagande och ledning inför höstterminen placerades i samma urvalsgrupp om de hade VG på mellan 60 och 150 högskolepoäng av avklarade kurser. Efter en anmälan till Universitetskanslerämbetet (UKÄ) bedömdes att företagsekonomiska institutionens förfarande strider mot högskoleförordningen. UKÄ skriver i ett pressmeddelande att man utgår från att universitetet beaktar myndighetens uttalande.

Arne Sjöblom, biträdande och ställföreträdande prefekt vid företagsekonomiska institutionen, uppger att arbetet med att se över urvalskriterierna till program på avancerad nivå.

– Vi kommer att beakta UKÄ: s beslut. Efter översyn och konsekvensanalys kommer vi fatta beslut om hur vi går vidare. Förändringar kommer att kunna påverka urval till program på avancerad nivå från höstterminen 2018.

nbsp;


Annons

Annons

Läs mer

2023-05-17 17:31
Konstituerande fullmäktige bjuder på partidrama, Comic Sans-hat och en ganska dålig stämning. Ett nytt kårpresidium kan…
2023-05-12 10:47
Under torsdagen besökte Vänsterpartiets partiledare Nooshi Dadgostar Uppsala och på agendan stod bland annat ett samtal…
2023-05-10 15:13
Natten till måndag skedde ytterligare ett inbrott på Östgöta nation - det är det andra inbrottet på nationen sedan…