Annons
Annons
Bild Valle
Det ska se ut som till höger – det har krisledningsnämdnen bestämt.
Foto: Lina Svensk/Sigrid Asker

Förbud mot parkhäng på valborg


Ekonomikumparken, Seminarieparken och Stadsträdgården kommer inte att vara tillåtna besöka under valborgshelgen. Krisledningsnämnden vid Uppsala kommun har beslutat att införa ett tillfälligt förbud för att undvika risk för ökad smittspridning.

Inför förra årets valborg var många oroliga över att studenter och andra festsugna skulle strunta i restriktionerna och besöka Ekoparken ändå. Parken var dock i princip öde under hela dagen.

Krisledningsnämnden vid Uppsala kommun vill nu vara säker på att så blir fallet även i år. Därför har man beslutat (med stöd av pandemilagen) att allmänheten inte får vistas vid och omkring Ekonomikumparken, Observatorieparken eller Stadsträdgården under valborg.
 
– Smittan tar inte paus under valborg. Vanligtvis brukar våra parker vara knökfulla under valborgshelgen, men så kan vi inte ha det i år. Vi har alla ett ansvar att undvika att samlas i stora grupper, i hela kommunen, säger Erik Pelling (S), krisledningsnämndens ordförande i ett pressmeddelande.

Erik Pelling hoppas också att folk beter sig ansvarsfullt redan innan förbudet träder i kraft, speciellt i helgen då väderprognosen är lovande.

–Vi måste minska smittspridningen redan nu. I helgen ska det bli fantastiskt väder och jag förutsätter att Uppsalaborna ser till att undvika fysiska möten eller enbart träffar sina allra närmaste, i så fall utomhus och på ett mycket ansvarsfullt sätt. Håll rejält avstånd och undvik all trängsel.

Förbudet gäller alltså Ekonomikumparken, Observatorieparken och Stadsträdgården från torsdag 29 april klockan 12.00 till lördag 1 maj klockan 9.00.

 

 


Annons

Annons

Läs mer

2021-05-12 18:18
Grönt ljus för att etablera stödmedlemskap och en ny och fräsch värdegrund – det var propositionerna som röstades igenom…
2021-05-12 11:00
Huset på Banérgatan i Kåbo med dryga trettiotalet lägenheter ska säljas. Anledningen enligt VD Lisa Jacobsson är att…
2021-05-10 15:47
Nu börjar sommarlovet närma sig och med det även sommarjobbet. Ergo gav sig ut i den efterlängtade vårluften för att…