Studietiden ett viktigt kapitel i Bloms liv

Ny bok. "Det var väldigt långt ifrån den fantasi jag hade haft om glansfullt punschdrickande under en studentfana." Bokaktuella Edward Blom i intervju om sin studietid.

Våldsamt intressant

Ny bok. Våldsskildringar i litteratur och tv-serier fortsätter att väcka intresse. Men hur påverkas vi av att konsumera så mycket våld? Ergo har träffat Torsten Pettersson, redaktör för en nysläppt antologi om våldsskildringar i västerländsk kultur.

En väckarklocka för prokrastinerare

Bok. "O’Nils Franke fångar in läsaren redan från första stund med sitt humoristiska sätt att formulera tankegångar och händelser."

Snyggt, fyndigt och hisnande

Bok. "Birk är fenomenal på att hålla uppe farten i storyn och bygga spänning."

Suggestivt från förövarens perspektiv

Bok. "Som läsare pendlar en mellan att känna avsmak för huvudpersonen, och medkänsla för en människa som förstört inte bara någon annans liv, utan även sitt eget. "

Förföriskt obehag som fastnar

Drivet är verkligen inte smygande, det är spänning från början till slut, både då och nu. Intrigen är skickligt utformad då de tidsskiften som sker är väl utplacerade – dåtid anknyter till nutid och tillsammans utgör det ett genomtänkt samspel som närmar sig sanningen. Läs mer

Smartphone – inte bara stress och FOMO

"Det kanske är svårt att möblera om din närmaste mataffär, men din mobil är det trots allt du som har kontroll över. Med rätt inställningar visar Helle på att har du tillgång till en värld av tekniska hjälpmedel som kan hjälpa dig att vara den bästa versionen av dig själv.”
Beatrice Erkers har läst "Smartare än din smartphone" Läs mer

Makroperspektiv i mikroformat

"Där andra samtida tänkare verkar peka finger och leta efter syndabockar i dessa frågor så lyckas Harari alltid komma med ett bredare perspektiv. För honom är det självklart att de utmaningar vi står inför är hela mänsklighetens", skriver Beatrice Erkers om Yuval Noah Hararis "21 tankar om det 21:a århundradet". Läs mer

Poesi som glittrar och skär

Bok. "Det är ett effektivt grepp att använda traditionella bilder för död och mörker för att beskriva psykisk ohälsa. Genom hela diktsamlingen finns ett tydligt obehag, ett hot, som att ramla ner i en drömvärld där demoner sträcker sina klor efter en, att inte kunna värja sig mot detta"

Borde vara obligatorisk läsning

Bok. "På ett lättillgängligt språk som flyter varvar Siri Strand och Emma Westas Rödin sina egna erfarenheter av att befinna sig på botten och ta sig upp igen, med handfast information om allt som rör psykisk ohälsa. Jag tror faktiskt att de knappt 170 sidorna innehåller allt jag hade behövt veta när jag var ung och deprimerad."

Syndicate content