Macron visar vägen för en europeisk högskolepolitik

Debatt. "Studentförbund och studentkårer borde ta sig an diskussionen om vilken roll Sverige ska spela i framtidens europeiska högre utbildningslandskap. Trots det lyser debatten med sin frånvaro i vårt land."

Replik på kritik mot Åkessons besök

Pontus Westerholm, ordförande i Föreningen Heimdal, svarar på kritiken mot Jimmie Åkessons besök. Läs mer

"När ska Heimdal lära sig av historien?"

Debatt. "Ingenstans i evenemanget lyfts någonting kring Sverigedemokraternas eller Jimmie Åkessons historia. Detta ignoranta tillvägagångssätt innebär att Heimdal normaliserar bilden av SD genom att skapa en bild av att partiet och partiledaren har en historia som vilket eller vem som helst."

Om att inte unna sig

Ledare. "Det var som i 'Rent' fast mindre händelserikt och med färre sångnummer."

Liberal Arts är lösningen på humanioras kris

Politisk krönika. "Lösningen på problemet med humanismens så kallade olönsamhet är inte att försöka göra den lönsam, utan att uppvärdera de humanistiska färdigheterna såsom kritiskt och kreativt tänkande."

Universitet med mångfald?

Politisk krönika. "Mycket kan göras för öppnare campus. Våra system kan översättas bättre mot utländska system. Valideringen av nyanländas kompetens kan förbättras."

Välkommen till början av slutet!

Ledare. "Slutet flöt bara ut i en grå massa och mynnade ut i ingenting – this is the way the studietid ends, not with a bang, but with a whimper."

Aggressiv studentaktivism hotar fri debatt

"En ny våg av studentaktivism sprider sig över världen. Universiteten har blivit en central arena för politik igen. Demonstrationernas år 1968 kan knappast mäta sig med den aggressiviteten som blivit en del av aktivismen i vår samtid" Läs mer

Vi granskar, alltså finns vi

Ledare. "...det går inte att komma ifrån det faktum att flertalet av de nyheter som berör kårens och universitetets verksamheter är en snarkfest för många studenter."

Varken babyn eller badvattnet ska ut!

Debatt. "Ja, Ergo är en stor utgiftspost på kåren. Men det är också en otroligt värdefull resurs som inte kan mätas i kronor. Vi kan inte tillåta oss själva att hamna i en situation där vi av panik och rädsla över röda siffror i ett excelark börjar slänga runt med ogenomtänkta och förhastade lösningar", skriver Daniel Simmons (UUS).

Okej med sex år utan semester?

Debatt. ”Det tycks vara en vedertagen uppfattning att studenter är evighetsmaskiner." – Karolin Joelsson har tröttnat på att det är så vida accepterat att studenter aldrig får semester.

Ska babyn fara ut med badvattnet? Igen?

Ledare. "...att skära ytterligare i Ergo och inbilla sig att tidningen kommer klara sig igenom det med bibehållen kvalitet är huvudlöst."