En kår utan partier är som ett kinderägg - miljöfarlig och man vet inte vad man får

Replik. "En röst på de andra partierna är i bästa fall en röst för att kåren ska bli mer som ett elevråd för de redan frälsta, och i värsta fall en röst för att kåren ska bli som ett politiskt inkorrekt, konservativt elevråd som delar ut barn- och miljöfarlig godis," skriver kårpartiet S-studenter i en replik till UUS och AFK.

Klimatet är viktigt, men glöm inte bort studenterna

Replik. "'Förbjud allt flygande' kanske låter bra, men det är inte ett ansvarsfullt sätt att hantera frågan," skriver representanter för kårpartiet UUS i en replik på S-studenters senaste debattartikel.

Hur ska klimatet räddas om forskningen står still?

Replik. "Den svenska klimatdebatten har tyvärr de senaste åren präglats av symbolpolitik. Sånt som låter och känns bra, istället för fokusera på resultat. S-studenter tycks dessvärre ha drabbats av just symbolpolitikens feber," skriver representanter för kårpartiet AFK i en replik till S-studenter.

Låt sektionerna bestämma

Debatt. "För att skapa en starkare studentröst måste Uppsala studentkår förändras i grunden och det är dags att avveckla det partipolitiska systemet i utbyte mot ett mer representativt sektionsinflytande," skriver representanter för kårpartiet AFK.

Dags för kåren att ta nästa steg

Debatt. "UUS vill att fullmäktige ska bestå och väljas av de fyra sektionerna vid Uppsala studentkår. Genom att förändra hur fullmäktige ser ut tror vi att arbetet kåren gör kommer bli effektivare och bättre," skriver representanter för kårpartiet UUS.

Klimatet är viktigare än fler mikrovågsugnar

Debatt. "Det är hög tid att lämna över rodret till studenter som på allvar brinner för en progressiv framtid – inte godtyckligt lägger hundratusentals av medlemmarnas pengar på interna organisationsutredningar som inte leder någon vart. Klimatet kan inte vänta," skriver representanter för kårpartiet S-studenter.

Insikter och ursäkter

Ledare. "Snart hade vi ursäktat en hel myndighet. Det är väl så det funkar. För det finns rimligtvis en anledning till att det är influencers vi kallar aningslösa och inte akademiker."

Utan personligt ansvar

Ledare. "Liknande kriser har uppstått när jag insett att man aktivt måste skaffa hemförsäkring, kontakta elleverantör, anmäla sig till tentan och frosta av frysen. Jag var helt enkelt extremt dålig på att vara vuxen fram tills jag fyllde typ 26."

COP24: A Student Perspective

Debatt. "Does sending a student delegation to the climate change negotiations play any positive role in combating climate change? Or do we, ironically, merely contribute to more carbon emissions?" The COP24 student delegation from Uppsala ask themselves if their participation in the conference really made a difference.

Bedöm forskningen, inte forskaren

Debatt. "Men med detta tvivelaktiga anslag undergräver man vetenskapens objektiva, universalistiska fundament." Föreningen Heimdal är kritiska till konceptet "inklusiv citering."

Goda råd är alltid dyra

Ledare. "Jag vill bara säga att om ni tror att ni är bra på något så är ni förmodligen inte det, för de som på riktigt är bra vet hur mycket de har kvar att lära. En livsvisdom i allmänhet – varsågoda."

Stoppa hyresattacken

Debatt. "Uppsalas studenter ska inte vara någon outtömlig skattkista för markägare att plocka pengar ur. Vanliga studenter klarar inte hyror på uppåt 5 000 kronor."