Rundgång i Ergo-frågan

Ledare. "Vad som var mindre väntat (eller inte?) var den efterföljande snoppmätartävlingen i vem som vill skära mest i Ergo. Mina kollegor som var på plats under mötet häpnade när den ena undermåligt understödda idén efter den andra såg dagens ljus."

Skapa den VFU studenterna förtjänar

Debatt. "Universitetet måste ta sitt ansvar för att alla studenter får en likvärdig VFU, oavsett placeringsort," skriver representanter för Uppsala studentkår.

Slutet för undantaget?

Ledare. "I februari fyllde Ergo 95 år, men så mycket mer än så vet vi inte om det kommer bli. Ett par timmar innan redaktionen skulle gå på påskledighet fick vi beskedet att man i kårstyrelsen har diskuterat tidningens framtid och om den eventuellt innefattar nedläggning."

Ta ställning för ett bättre Europa

Debatt. "Möjligheten att ha praktik måste ingå som en naturlig del av en students utbildning där rimlig ersättning måste utgå. Studenter får inte fortsätta utnyttjas som billig arbetskraft för oseriösa aktörer," skriver representanter för Socialdemokraterna apropå det stundande EU-valet.

"Behöver man påminna om Bollhusmötet?"

"Vi raljerar över att Heimdal är klimatförnekare eftersom stora delar av de organisationer de har samröre med förnekar att det krävs politiska medel som syftar till att minska utsläpp. Det är en befogad provokation och innebär inte att vi inte tror Hemidal förstår fakta." Läs mer

Laboremus anklagelse är lögn

Debatt. "Det räcker inte längre för Laboremus att åka snålskjuts på Heimdals starka varumärke genom att klaga på vad vi gör. Nu klagar man till och med på saker som vi inte har gjort."

En kår utan partier är som ett kinderägg - miljöfarlig och man vet inte vad man får

Replik. "En röst på de andra partierna är i bästa fall en röst för att kåren ska bli mer som ett elevråd för de redan frälsta, och i värsta fall en röst för att kåren ska bli som ett politiskt inkorrekt, konservativt elevråd som delar ut barn- och miljöfarlig godis," skriver kårpartiet S-studenter i en replik till UUS och AFK.

Klimatet är viktigt, men glöm inte bort studenterna

Replik. "'Förbjud allt flygande' kanske låter bra, men det är inte ett ansvarsfullt sätt att hantera frågan," skriver representanter för kårpartiet UUS i en replik på S-studenters senaste debattartikel.

Hur ska klimatet räddas om forskningen står still?

Replik. "Den svenska klimatdebatten har tyvärr de senaste åren präglats av symbolpolitik. Sånt som låter och känns bra, istället för fokusera på resultat. S-studenter tycks dessvärre ha drabbats av just symbolpolitikens feber," skriver representanter för kårpartiet AFK i en replik till S-studenter.

Låt sektionerna bestämma

Debatt. "För att skapa en starkare studentröst måste Uppsala studentkår förändras i grunden och det är dags att avveckla det partipolitiska systemet i utbyte mot ett mer representativt sektionsinflytande," skriver representanter för kårpartiet AFK.

Dags för kåren att ta nästa steg

Debatt. "UUS vill att fullmäktige ska bestå och väljas av de fyra sektionerna vid Uppsala studentkår. Genom att förändra hur fullmäktige ser ut tror vi att arbetet kåren gör kommer bli effektivare och bättre," skriver representanter för kårpartiet UUS.

Klimatet är viktigare än fler mikrovågsugnar

Debatt. "Det är hög tid att lämna över rodret till studenter som på allvar brinner för en progressiv framtid – inte godtyckligt lägger hundratusentals av medlemmarnas pengar på interna organisationsutredningar som inte leder någon vart. Klimatet kan inte vänta," skriver representanter för kårpartiet S-studenter.