Ravioli i kyrkotornen

Ledare. "Spontant känns väl ändå akademiker rätt dåligt rustade för sådant som ställer krav på även de mest basala överlevnadsskills?"

L’omtenta ne me quitte pas

Ledare. "Faktum är att första gången jag blev underkänd hade skogshuggarskjortan fått stanna hemma, vilket gav mig ytterligare vatten på min kvarn." Lina Svensk skriver om tentor och vidskeplighet.

Rundgång i Ergo-frågan

Ledare. "Vad som var mindre väntat (eller inte?) var den efterföljande snoppmätartävlingen i vem som vill skära mest i Ergo. Mina kollegor som var på plats under mötet häpnade när den ena undermåligt understödda idén efter den andra såg dagens ljus."

Slutet för undantaget?

Ledare. "I februari fyllde Ergo 95 år, men så mycket mer än så vet vi inte om det kommer bli. Ett par timmar innan redaktionen skulle gå på påskledighet fick vi beskedet att man i kårstyrelsen har diskuterat tidningens framtid och om den eventuellt innefattar nedläggning."

Insikter och ursäkter

Ledare. "Snart hade vi ursäktat en hel myndighet. Det är väl så det funkar. För det finns rimligtvis en anledning till att det är influencers vi kallar aningslösa och inte akademiker."

Utan personligt ansvar

Ledare. "Liknande kriser har uppstått när jag insett att man aktivt måste skaffa hemförsäkring, kontakta elleverantör, anmäla sig till tentan och frosta av frysen. Jag var helt enkelt extremt dålig på att vara vuxen fram tills jag fyllde typ 26."

Goda råd är alltid dyra

Ledare. "Jag vill bara säga att om ni tror att ni är bra på något så är ni förmodligen inte det, för de som på riktigt är bra vet hur mycket de har kvar att lära. En livsvisdom i allmänhet – varsågoda."

Om renar och akademiker

Ledare. "Det kanske var det sista året jag trodde på akademins förträfflighet. Liksom med tomten borde jag kanske ha insett det tidigare, men jag ville väl hålla kvar i min bild av universitetet som moraliskt oantastligt."

Jävla ledare

Ledare. "Det är säkert en del i hans hämndplan för att jag har skitit i allt vad hushållsarbete heter de senaste veckorna. Det känns varmt bakom ögonen, det sticker över hela kroppen och hjärtat klappar som att jag drack sex storstark igårkväll. Jävla kropp."

Frankensteins examen

Ledare. "Efter dryga tre år vid universitetet – ja, lite oavklarat svinn lämnade jag längsmed vägen – kunde jag, likt doktor Frankenstein (återigen, filmversionen), triumferande utropa ”it’s alive!” när mitt examensbevis kom på posten."

Syndicate content