Farväl till Tidningsutskottet

Ledare. "Någon mumlade om 'statligt styrd media' i kommentarsfältet till fullmäktigereferatet där vi skrev om propositionen. Lite väl magstarkt kan jag tycka, men att se på förslaget med skepsis är hälsosamt."

Frågor bortom kompasserna

Ledare. "Självklart ska man rösta på det parti man tror kommer skapa de bästa framtidsutsikterna för Sverige, men glöm inte bort att de även ska skapa de bästa förutsättningarna för dig nu under din studietid."

Pissar i Mississippi

Ledare. "Tyvärr tror jag inte att mina pengar för ”stor stark” kommer göra så stor skillnad för nationernas ekonomi."

Valborg utan Ferdinands mamma

Ledare. "Känslan av att för en helg vara totalt fri och obunden av måsten infann sig aldrig. Till och med valborg kändes som ett måste."

Nivåer av obegriplighet

"Om jag, som har bevakat kåren i fyra år, inte är helt på det klara med vad ett sektionsråd är, och ett sektionsråd som är ett organ i kåren inte har koll på hur kåren fattar sina beslut – hur ska då gemene student förväntas förstå vad kåren gör och hur kåren funkar?" Läs mer

Drömmen om att backa tre gånger runt en tall i fullmåne

Ledare. "Visst, jag får saker gjorda ändå. Men hur många gånger har jag inte slitit mitt hår över jobb utanför kontorstid för att jag vissa arbetsdagar har haft ett uppmärksamhetsspann motsvarande en tvååring på tjack?"

Hjälp, jag är myndighetsanställd!

Ledare. "Det bör inte komma som en överraskning för de anställda att handlingar som förvaras hos, har inkommit till eller upprättats hos en myndighet är allmänna och därmed tillgängliga för media och övrig befolkning."

Jag vill förstå

Ledare. "Folk går liksom inte går runt och lajvar Voldemort, Sauron eller Fan själv när de forskningsfuskar eller river ut sidor ur bibliotekets enda referensexemplar av en kursbok. Motiven bakom dessa handlingar är förstås oftast långt mer komplexa än att man ville vilseleda eller förstöra för någon annan."

Et tu, Studentlivet?

Ledare. "Enligt en granskning som SvD har gjort har 17 svenska universitet och högskolor noll anmälningar om sexuella trakasserier sedan 2010, däribland Uppsala universitet. Inte konstigt att myten om huvudfotingen lever kvar. Men att inga anmälningar gjorts betyder givetvis inte att de inte har skett."

En kvarnsten med smak av frihet

Ledare. "Många egenföretagare tvingas jobba sju dagar i veckan för att över huvud taget gå runt. Många bränner ut sig, blir djupt skuldsatta eller deprimerade på kuppen. Den sidan visas sällan upp i glansiga karriärmagasin."

Syndicate content