En turné som flyter

Rhymes. Fyrisån är både plats för deras turné och namnet på Rhymes nya singel. Vatten är gränslöst och passar därför bra för deras antirasistiska budskap, menar Rhymes.

Hängivenhet och starka låtar

Musik. "Hängivenheten till musiken och livet på vägarna lyser igenom i varje ton på ”Each bend I pass” och det är främst den som gör att The Bland sticker ut."

Genombrott att vänta för Arsadi

Musik. "Att redan två år efter att ha bildats ha ett så färdigt sound som uppsalabandet Arsadi har är ovanligt. Att dessutom lyckas förmedla det så fint som på debut-ep:n ”Vivid colours” är nästan sensationellt."

Nästan lite väl perfekt

Musik. "Egentligen lite väl snyggt, lite väl perfekt och lite väl tillrättalagt för att sticka ut, men med ett så knäckande bra låtmaterial att det ändå gör det."

Medryckande pop på Mares debut

Musik. "När nu debut-ep:n släpps är de redan ett etablerat liveband med ett fullspäckat konsertschema och den avskalade indieestetiken från de första singlarna har bytts ut mot ett maffigt popsound."

Fin balans mellan själamörker och eufori

Musik "Lana Del Ray är en självklar referens, men Ängie har hittat ett helt eget uttryck med en fin balans av själamörker och eufori, som lär ta hennes musik långt utanför landsgränserna. "

En energi som få artister kan mäta sig med

"Det är musik där allt känns bekant och angenämt med sin grund i den amerikanska rocktraditionen, men som ändå har en egensinnig prägel på grund av huvudpersonens självklart lågmälda kraft." Andreas Jakobsson om Stina Wollters debutalbum. Läs mer

Mer Thåström önskvärt

"Det som att hela projektet fått en nystart. Lite som när Zlatan lämnade landslaget." Läs mer

Musik att absorberas av

"Vid det här laget har de spelat så mycket ihop att de lär kunna läsa varandras tankar musikaliskt. Också Hammondorgeln och trummorna smälter ihop så fint att det knappt går att skilja dem åt." Läs mer

Skicklig bakgrundsmusik

"Precis som hos föregångaren Bill Frisell handlar det om musik med små nyanser som skapar meditativa ljudbilder som är sköna att ha i bakgrunden." Läs mer

Syndicate content