Små mästerverk av fyndighet

Musik. "Nu ligger allt fokus på texterna och med två av Sveriges bästa låttextförfattare räcker det gott och väl."

Laddar 70-talet med eufori

Musik. "Även om referenser som Talking Heads och David Bowie är omöjliga att bortse från så bjuder kvintetten på något helt nytt."

Lättsmält ungdomlig eufori

Musik. "Ibland är det lätt att längta efter lite mer substans och svärta, samtidigt är Uppsalabandet antagligen precis det många behöver i tider när hoten om apokalyps duggar tätt."

Mäktig sång som förtär

Musik. "Att lyssna på Uppsalabandet Ordos musik är som att kliva rakt in i en mardröm. Med en tydlig grund i stoner metal och influenser av såväl black metal som blues och 70-talspsykedelia skapar de en otäck ljudbild som på tredje albumet är ännu mer påtaglig än tidigare."

Helig moder med hybris och tvivel

Musik. "Det som ger albumet nerv är hur tvivlen och obekvämheten över rollen hon tilldelats varvas med rader som luktar total hybris. Liksom hos Kanye West skapas en spänning genom en grandios fasad som läcker som ett såll."

Storslagen vemodspop

Musik. "Melodier och sång som ofta för tankarna till barnvisor med texter om vuxna problem och funderingar skapar en suggestiv stämning som känns både tidlös och modern på samma gång."

Storslagen vemodspop

Musik. "Melodier och sång som ofta för tankarna till barnvisor med texter om vuxna problem och funderingar skapar en suggestiv stämning som känns både tidlös och modern på samma gång."

Levande indie intar Kalmar

Indiepop. "Makthaverskan är det absolut största indiebandet i Sverige just nu – det är helt otroligt att de vill spela här. Pascal är ett av de bästa livebanden, och så Cat Princess som kommer från Uppsala – alla är helt rätt."
På Kalmar nation laddar man för indie i dagarna tre.

Saknar tidigare textskärpa

Musik. "Nu är det andra svåra albumet avklarat och Nord & Syd visar att dynamiken och känslan för effektiva popslingor är intakt."

Platta livsinsikter på solodebut

Musik. "Där föregångarna lyckas med konststycket att låta skarpa och nonchalanta på samma gång lyckas Herbert Munkhammar mest med det senare. Hans tidigare skarpa raptexter har förbytts i slarvigt hopsatta formuleringar och platta livsinsikter."

Syndicate content