Helig moder med hybris och tvivel

Musik. "Det som ger albumet nerv är hur tvivlen och obekvämheten över rollen hon tilldelats varvas med rader som luktar total hybris. Liksom hos Kanye West skapas en spänning genom en grandios fasad som läcker som ett såll."

Storslagen vemodspop

Musik. "Melodier och sång som ofta för tankarna till barnvisor med texter om vuxna problem och funderingar skapar en suggestiv stämning som känns både tidlös och modern på samma gång."

Storslagen vemodspop

Musik. "Melodier och sång som ofta för tankarna till barnvisor med texter om vuxna problem och funderingar skapar en suggestiv stämning som känns både tidlös och modern på samma gång."

Levande indie intar Kalmar

Indiepop. "Makthaverskan är det absolut största indiebandet i Sverige just nu – det är helt otroligt att de vill spela här. Pascal är ett av de bästa livebanden, och så Cat Princess som kommer från Uppsala – alla är helt rätt."
På Kalmar nation laddar man för indie i dagarna tre.

Saknar tidigare textskärpa

Musik. "Nu är det andra svåra albumet avklarat och Nord & Syd visar att dynamiken och känslan för effektiva popslingor är intakt."

Platta livsinsikter på solodebut

Musik. "Där föregångarna lyckas med konststycket att låta skarpa och nonchalanta på samma gång lyckas Herbert Munkhammar mest med det senare. Hans tidigare skarpa raptexter har förbytts i slarvigt hopsatta formuleringar och platta livsinsikter."

Gollumskt och köttigt

Musik. "Haerdsmaelta hade ett egensinnigt och färdigt sound redan från starten, men två år senare har det finslipats ytterligare och singeln Acid Rainbow är så knäckande att den med lätthet skulle kunna fylla ut vilken arena som helst."

Folkmusik utan sentimentalitet

Musik. "Skrömtas egensinniga version av svensk folkmusik passar bäst på scen med en energisk publik, men Skrömtology visar att det är möjligt att föra över liveenergin även till det inspelade formatet."

Ekdahl: ett motgift mot ondska

Musik. "More of the good är precis ett sådant album man behöver som mest när det politiska läget i världen lätt kan få en att känna uppgivenhet."

Spretig uppföljare av Jinder

"Svaret Little Jinder presenterar är ett spretigt album som nästan påminner om ett hiphopmixtape där alla olika infall som uppstått under albumprocessen får vara med." Läs mer

Syndicate content