Mer anatomi, mindre kroppshets

Porträtt. "Människor som lidit av psykisk ohälsa har en annan syn på livet. Andra kan tänka att det väl bara är för mig att sluta kasta i mig två kilo godis på tio minuter, men så är det ju inte. Jag förstår att det är likadant med andra former av psykisk ohälsa" – läkarstudenten Solmaz har funderat mycket kring psykisk ohälsa sedan hon själv drabbats av en ätstörning.

En Ramsay som både vet och tror

Porträtt. "Jag har svårt för att greppa åsikten att tro och vetenskap inte går att kombinera, för det som står i Bibeln är en förklaring till meningen med vår existens som en kan tro på eller inte tro på, men vetenskapen är ingenting en tror på" – för femte gången har Ergo träffat civilingenjörsstudenten Susanna Wärmegård, som bland annat berättar lite om sin tro.

Med mailkorgen fylld av uppsatser

Poddare i stan. "Jag kan tänka mig att andra poddare får lyssnarrespons i stil med ”fan va grym du är”. Jag får långa uppsatser." Ergo har pratat humor i teori och praktik med journalisten och poddaren Ola Söderholm som i morgon kommer med "Lilla Drevet" till Uppsala för att livepodda och samla sociologstudenter på Stockholms nation.

På andra sidan "väggen"

De kallar oss studenter. Termin tre på juristprogrammet är ökänd, men nu kan Morgan Sjövall lägga den bakom sig. Han tycker att det som är roligt med juridiken är så pass roligt att det väger upp de tuffa pluggperioderna.

Har funnit kärlek mellan mötena

De kallar oss studenter. Efter en intensiv men rolig vår tycker Susanna Wärmegård det ska bli skönt att vara ledig från studierna. Inte minst för att få tid att umgås med nya kärleken.

Åter till Uppsala i bok två

Uppsalaroman. Författaren Klara Krantz kände sig aldrig riktigt hemma i Uppsala under sin studenttid, men i sin andra roman återvänder hon till staden. Berättarjaget är femton år och skapar en ny identitet på internet.

Lär ut historia med deckare

Skrivande student. Förlagsdebuten hyllas av kritiker och ska snart ges ut på tyska. Författaren Philip Birk studerar samtidigt till ämneslärare och har fått göra en och annan uppoffring för att ha tid att skriva.

Lyfter sig starkare

De kallar oss studenter. "Jag brukade skämmas för att göra saker som jag inte kunde. Men sedan jag började med crossfit bryr jag mig inte lika mycket om det blir fel."
För fjärde gången får vi träffa Solmaz Mizanghasi som vi följt sedan hon började studera för snart två år sedan. Hon har efter en tuff tid hittat glädjen i träningsformen crossfit – och fått ett nytt självförtroende på köpet.

Vill gräva i missbrukets gåta

De kallar oss studenter. "Improvisationsteatern upptar mer av min tid än studierna, men säg inte det till min lärare".
För fjärde gången får vi träffa Maximilian Hansen som vi följt sedan han började studera för snart två år sedan. Nu har han hittat sin nisch inom arkeologin men det är fortfarande teatern som tar mest tid i hans liv.

De kallar oss studenter

Del 6. Civilingenjörsstudenten Susanna Wärmegård är upp över öronen engagerad i allt från nation till sektionsstyrelse – och gillar det. Och juriststudenten Morgan Sjövall har lärt sig att lätta lite på sina strikta rutiner.

Syndicate content