De kallar oss studenter

Del 5. För tredje gången får vi träffa studenterna Maximilian Hansen och Solmaz Mizanaghasi. Vad har hänt sedan senast? Hur går studierna? Och who put a ring on it?

Har funnit vardagen bortom studierna

Solmaz. "Innan jag började studera så visste jag inte att jag var en så orolig person som det har visat sig att jag är. Jag fastnar lätt i tankar som 'kommer det här att gå?' eller 'kommer jag klara av det här?', både med studier och med till exempel gitarrlektionerna."

Med blicken mot vuxnare horisonter

Maximilian. "Många gånger har jag tänkt att 'vadå, jag är väl fortfarande typ 20 år mentalt', men så när man träffar folk som faktiskt är 20 så inser man att 'nej, det är jag inte.' Och det känns både positivt och negativt."

Match: studier vs elitspel

Sport. Elitidrott och studier – hur går det ihop? Ergos Daniel Åhlin har träffat Siriusspelaren Karl Larson som lyckats varva föreläsningstimmar och plugg med spel i Allsvenskan.

De kallar oss studenter, del 4

Återseende. Susanna Wärmegård och Morgan Sjövall har överlevt sina respektive recceterminer, men hur har det gått för dem i övrigt sedan vi såg dem sist? Med vänner, bostad och studier.

Juriststudenten Morgan

Juriststudenten. "Om man jämför med den här terminen och den förra så känner jag mig dubbelt så säker på att juridiken är något jag faktiskt kan vara bra på."

Civilingenjörsstudenten Susanna

Civilingenjörsstudenten. "Det är klart att jag har sneglat på andra kurser och utbildningar och tänkt att 'det här skulle jag vilja läsa!', men samtidigt måste man ju någonstans bara bestämma sig för vad man vill plugga och satsa på."

De kallar oss studenter

Del 3. En dryg termin har gått sedan vi först träffade de då nya reccarna Maximilian Hansen och Solmaz Mizanaghasi. Hur har det gått för dem?

Läkarstudenten Solmaz

Läkarstudenten. ”De hälsar på ganska ofta, men visst kan jag sakna dem ibland."

Arkeologistudenten Maximilian

Arkeologistudenten. ”Numera handlar det mer om att jag till och från tänker att jag inte är rolig längre."

Syndicate content