De kallar oss studenter

Del 6. Civilingenjörsstudenten Susanna Wärmegård är upp över öronen engagerad i allt från nation till sektionsstyrelse – och gillar det. Och juriststudenten Morgan Sjövall har lärt sig att lätta lite på sina strikta rutiner.

Väver skyddsnät genom engagemang

Susanna. "Det blev så mycket som drog igång samtidigt och studierna blev mer intensiva än vad de hade varit tidigare, men jag har fått lära mig att planera min tid mer effektivt och bli bättre på att prioritera."

Om att klättra över berg och väggar

Morgan. "En del som fokuserar väldigt mycket på enbart studierna förstår kanske inte att det är samma psyke som krävs när man tränar. Det handlar om att klättra över berg i båda fallen."

Lockas av det roliga – prisas för engagemang

Driv. Han hittade till nationslivet via spex och blev inlurad i kårlivet av (framtida) kärlek. I november fick Fredrik Pettersson ta emot priset "Årets Uppsalastudent" för sitt arbete i rollen som 1Q, CC och ordförande i Uppsala studentkår. Ergo har träffat honom.

De kallar oss studenter

Del 5. För tredje gången får vi träffa studenterna Maximilian Hansen och Solmaz Mizanaghasi. Vad har hänt sedan senast? Hur går studierna? Och who put a ring on it?

Har funnit vardagen bortom studierna

Solmaz. "Innan jag började studera så visste jag inte att jag var en så orolig person som det har visat sig att jag är. Jag fastnar lätt i tankar som 'kommer det här att gå?' eller 'kommer jag klara av det här?', både med studier och med till exempel gitarrlektionerna."

Med blicken mot vuxnare horisonter

Maximilian. "Många gånger har jag tänkt att 'vadå, jag är väl fortfarande typ 20 år mentalt', men så när man träffar folk som faktiskt är 20 så inser man att 'nej, det är jag inte.' Och det känns både positivt och negativt."

Match: studier vs elitspel

Sport. Elitidrott och studier – hur går det ihop? Ergos Daniel Åhlin har träffat Siriusspelaren Karl Larson som lyckats varva föreläsningstimmar och plugg med spel i Allsvenskan.

De kallar oss studenter, del 4

Återseende. Susanna Wärmegård och Morgan Sjövall har överlevt sina respektive recceterminer, men hur har det gått för dem i övrigt sedan vi såg dem sist? Med vänner, bostad och studier.

Juriststudenten Morgan

Juriststudenten. "Om man jämför med den här terminen och den förra så känner jag mig dubbelt så säker på att juridiken är något jag faktiskt kan vara bra på."

Syndicate content