Mirakelmetoden seetox

Foto: Sandra GunnarssonLina Karlsson läser pol. kand. vid Uppsala universitet.

Är du kvinna, student och less på den ständiga kampen för att ha bra betyg, ett socialt liv, rent hem OCH en snygg ”tränar 5 gånger/vecka”- kropp SAMTIDIGT? Blir du frustrerad av att se hur andra tränar eller bara är naturligt skitsnygga på Instagram? Jag har mirakelmetoden för dig. Låt mig introducera, seetoxen!
Internationella kvinnodagen stundar. Därför känns det extra aktuellt att påtala de hälsovådliga effekter skeva kroppsideal och orealistiska förväntningar på kvinnor får. Jag snubblade över “seetox” som begrepp på Stina Wollters instagram. Därefter har jag utvecklat en metod som haft direkt märkbar effekt för 100 procent av de som provat (jag). Seetoxen är, precis som det låter, en detox för ögat och består av 3 enkla steg:
 
1. Rannsakan
Ta en funderare kring dina sociala medievanor. Vilka sorters konton följer du, och vad ger de dig? Behöver du verkligen följa det där fitspo- eller kaloriräknarkontot? Fundera på vilka kroppar som syns i dina flöden. Är någon viss typ överrepresenterad? Vilka syns mindre, eller inte alls? Hur får det dig att känna?

2. Rensa och byt ut
Dags för ditt nya jag! Ut med det som får dig må skit och ger dåligt samvete. Fyll successivt på med sådant du tror kan boosta dig. Ett varierat socialmedialt flöde är A och O för långsiktig effekt. Ju mer vi matas med bilder på en enda kroppstyp desto starkare blir ju känslan av att allt annat är fel.
 
3. Gör det till en livsstil
För att kunna åtnjuta effekten av din seetox krävs att du tar den vidare till ditt vardagstänk. Jag rekommenderar att du dagligen ger dig själv en ej utseenderelaterad komplimang. Försök värdesätta din kropp utefter allt den gör för dig (skrattar när du är glad, pirrar i magen när du är kär) istället för hur den ser ut.

Gör en gratis, men sjukt värdefull investering i dig själv, seetoxa!