Annons
Snart kan du använda en app för att uppmärksamma problemet med sexuella trakasserier.
Foto: Illustration: Sandra Gunnarsson

Mittuniversitetet lanserar metoo-app


I kölvattnet efter kampanjer som metoo, tystnadtagning och medvilkenrätt håller Forum för Genusvetenskap vid Mittuniversitetet på att utveckla en app som ska hjälpa till att motverka sexuella trakasserier och härskartekniker, skriver Östersundsposten.

– Vi vill medvetandegöra, synliggöra och motverka härskartekniker. Det är ett fenomen som är långt mer utbrett än vad vi vill tro och den senaste tidens metoo-rörelse visar behovet av att prata om maktstrukturer som är en grogrund för sexuella trakasserier och negativ psykosocial arbetsmiljö. Men, appen ska inte ses som något alternativ till att hantera allvarliga kränkningar den rättsliga vägen, säger Karin Larsson-Hult, doktorand i sociologi vid Mittuniversitetet, i ett pressmeddelande.

Appen visas på onsdag nästa vecka i samband med ett evenemang som Forum för Genusvetenskap arrangerar. Prototypen lanseras i december och kommer att testas av Mittuniversitetets anställda under första halvan av nästa år.


Annons

Annons

Läs mer

2024-02-19 13:15
Information från Uppsala studentkår.
2023-08-07 12:06
Det var under förra veckan som en privatperson upptäckte bristerna i UL-appens integritetfunktioner. Nu anmäls händelsen…
2023-07-28 12:51
Under torsdagen 27 juli kom de slutgiltiga antagningsbeskedet för universitets- och högskolestudier. Det här är de tre…