"Visste du att det har kommit ytterligare en dag?"

Hej student!

Några dagar före valborgshelgen träffade Ergo juriststudenten David Fredman, 25 år, som satt i solen vid Engelska parken.

Foto: Sigrid AskerJuriststudenten David Fredman firar gärna valborg i fyra dagar, men blir det en femte låter det kanske lite väl urspårat?

Varför är du här och inte på Juridicum?
– Jag gillar lokalerna här mer. De är ljusare och bättre. Juridicum är kallt och mörkt och jag blir stressad av juridiska biblioteket.

Känner du likadant med juridik- studierna?
– Nja, visst kan det vara stressigt, men jag tror inte det är värre än på andra utbildningar. Jag har en kompis som läser konstvetenskap och hon har väldigt tjocka böcker att läsa. Juridik är nog inte så tungt som många tror.

Vad ska du göra till valborg då?
– Ojoj. Det blir Poplands, springa runt på själva valborg och Räkan på Göteborgs första maj. Jag ska nog fira alla dagar, skvalborg, kvalborg och så vidare. Visste du att det har kommit ytterligare en dag?

Nej det visste jag inte, berätta!
– Anders Borg. Det är dagen efter katastrofalborg, då är det riktigt illa.

Ser man på. Det är ju mycket festligheter i maj också. Har du någon högtidsdräkt?
– Jag har typ en frack, har lånat lite här och där. Skjortan jag har till den är min svågers. Jag har en smoking också, men den får man inte ha när det är frackmiddag. En lite töntig regel.

Vad tycker du om våren?
– Kul och skönt, det har varit en lång vinter. Jag blir helt lycklig när det kommer sol, men det är jobbigt när man måste sitta inne och plugga.