Annons
Läkarstudenten kontaktade minderåriga patienter som han träffat under sin VFU.
Foto: Wikimedia commons/ Alex Proimos

Läkarstudent raggade på minderåriga patienter


Under sin verksamhetsförlagda utbildning kom läkarstudenten i kontakt med minderåriga flickor. Två av dessa ska han senare ha skrivit till på Facebook:

”Du är fruktansvärt söt.”

”Gillar du äldre killar?”

Han uppgav sig för att vara yngre än han var och skickade bild på sig själv. Patienternas föräldrar kontaktade sjukhuset och studenten anmäldes till disciplinnämnden. Han har nu blivit avstängd från sina studier i 20 veckor. Själv säger han att han mådde dåligt och behövde uppmärksamhet men erkänner att han agerat oacceptabelt.

800 läkare och läkarstudenter skriver i ett öppet brev att studenten borde få en längre avstängning och att universitetet bör ta ställning till hans lämplighet som läkare. Universitetet har dock bara rätt att utfärda max sex månaders avstängning. En student kan avskiljas helt från sin utbildning om hen lider av psykisk störning eller missbruksproblem alternativt är dömd för ett allvarligt brott, rapporterar Expressen.


Annons

Annons

Läs mer

2024-02-19 13:15
Information från Uppsala studentkår.
2023-08-07 12:06
Det var under förra veckan som en privatperson upptäckte bristerna i UL-appens integritetfunktioner. Nu anmäls händelsen…
2023-07-28 12:51
Under torsdagen 27 juli kom de slutgiltiga antagningsbeskedet för universitets- och högskolestudier. Det här är de tre…