SFSfum inleds i Lund


Den 4 – 6 maj samlas studentkårer från hela Sverige i Lund för att välja vilka som ska leda organisationen Sveriges förenade studentkårer, SFS, det kommande verksamhetsåret.

Idag inleds det årliga SFSfum, Sveriges förenade studentkårers fullmäktigemöte, i Lund.
Sveriges förenade studentkårer är vår nationella studentorganisation som kan ses som den samlade studentrösten. Organisationen består av studentkårer vid Sveriges universitet och högskolor, Uppsala studentkår är en av medlemskårerna i SFS och har därför flera delegater på plats i Lund. Totalt närvarar representanter från 43 olika studentkårer.

SFS driver frågor
som rör studenter, både på ett nationellt och ett internationellt plan. SFS fullmäktige är organisationens högsta beslutande organ, som bestämmer vilka politiska frågor SFS ska driva, vilka mål som ska nås, budget och hur arbetet med att främja studenternas rättigheter ska se ut. Under själva mötet kommer bland annat presidium, styrelse, verksamhetsrevisorer, doktorandkommitté och valberedning att väljas.

Utbildningsminister Jan Björklund kommer att tala på SFSfum, liksom representanter för Lunds universitet och Lund kommun.

nbsp;


Annons

Annons

Läs mer

2024-10-04 08:35
I samband med att höstterminen dragit igång så har även demonstrationerna i förmån för Gaza fortsatt i och omkring…
2024-10-01 09:30
Oktober betyder jubileumsmånad för Tidningen Ergo!
2024-09-23 12:38
I somras fattade regeringen beslut om nya löner för myndighetschefer och därmed rektorer på landets universitet och…