Annons

Fest för flickors rättigheter


8 mars är ett datum att uppmärksamma – på Norrlands nation kommer Internationella kvinnodagen att vara ett tema från morgon till kväll. Ergo har pratat med förste kurator Gustaf Flodström.

Vad händer på Norrlands imorgon?

– Vi kommer ha evenemang hela dagen, tillsammans med Genusföreningen, Plan Sverige och SIV – Uppsala kvinnliga ingenjörsnätverk. För varje kopp kaffe som säljs på Majs café går pengarna till Plan Internationals arbete för tjejers rättigheter. Detsamma gäller garderobsintäkterna i hela huset, samt en krona för stor stark och cider (även alkoholfria) som säljs på Orvars krog. Klockan 21 öppnar onsdagsklubben VKP.

nbsp;

Förutom att pengarna går till välgörenhet, kommer det att märkas att det är Internationella kvinnodagen?

– Ja, organisationerna vi samarbetar med finns på plats hela dagen för att svara på frågor. På klubben är Sofia Ellegren och SUSH DJ:s. SUSH brukar vanligtvis spela på queerklubben Wilde .

nbsp;

Brukar Norrlands nation alltid uppmärksamma Internationella kvinnodagen?

– På ett eller annat sätt, ja. Förra året sålde vi speciella bakelser i Majs café, nu kändes det rätt att göra det i samband med onsdagsklubben. Plan Internationals arbete för utsatta flickor är oerhört viktigt och något vi vill vara del i.

nbsp;

Vad ser du själv mest fram emot?

– Det måste vara Sofia Ellegren och SUSH, de ska vara riktigt bra.

nbsp;


Annons

Annons

Läs mer

2024-05-21 10:13
Framtagandet av beslutsunderlag för en eventuell omlokalisering av Gamla torget har dragit ut på tiden och inget besked…
2024-05-16 08:34
Under tisdagen har studenter slagit läger utanför flera svenska och europeiska universitet med anledning av Israel…
2024-05-15 11:06
Försommaren är närvarande när det är dags för årets konstituerande fullmäktige, som äger rum i Universitetsaulan den 14…