Annons
Han är ju en citatmaskin och säger en massa saker som går att göra en remix av, säger Uppsalastudenten Adam von Friesendorff om varför han valde just Edward Blom, som själv är gammal sneriking och numera hedersledamot i nationen.
Foto: Screenshot Youtube/Adam von Friesendorff

Ett ögonblick…


...Adam von Friesendorff, tidigare Ergokrönikör, litteraturstudent, och upphovsmannen bakom den virala succén “När man festar festar man” - en hyllningslåt till Edward Blom.

Videon har fått drygt 200 000 visningar sedan du la upp den på Youtube i måndags. Hade du förväntat dig så stor spridning?
– Nej, kanske inte så fort. Men man hoppades väl.

Vad tänkte du när du gjorde videon?

– Det finns en amerikansk snubbe, melodysheep, som gör många liknande grejer som jag brukar kolla på. Han gör bland annat hyllningar till forskare och olika vetenskapsgrejer, autotune:at. Och jag tänkte liksom “varför inte göra en hyllning till Edward Blom?”

Varför just Edward Blom?

– Han är ju en citatmaskin och säger en massa saker som går att göra en remix av. Så på ett sätt är det en slump men samtidigt inte. Låten jag gjort sammanfattar hans filosofi, att gå emot renlevnad och hälsohets.

Vad blir nästa grej?

– Jag har inte utsett nästa offer än men tanken är att göra något mer. Jag har planer på att göra fler humoristiska låtar, men kanske på andra sätt.

Vad ska krävas för att bli nästa offer?

– Det måste finnas bra ord att ta. Någon som sagt en samling meningar som kan bli en låt på ett tema. Eller kan det bara vara någon skräpig skämtgrej som är populär som man kan göra något av.

Vad händer nu?

– Det är ganska många skivbolag som hör av sig och vill lägga ut låten på Spotify. Uppsatsen går inte så bra eftersom telefonen ringer hela tiden, haha. Jag har också varit i kontakt med Edward Blom och det finns vissa problem eftersom han själv hade planerat att släppa en låt. Han var inte riktigt beredd på detta men vill göra det bästa av situationen.


Annons

Annons

Läs mer

2024-04-24 09:53
Verksamhetsårets sista fullmäktigesammanträde innan konstituerande fullmäktige bjuder på oklar stämning, långa…
2024-04-21 19:55
Ikväll klockan 20.00 stängde röstningen för Kårvalet 2024. Ta del av resultatet nedan. 
2024-04-17 08:24
Många som pluggat humaniora och teologi vid Uppsala universitet upplever att deras utbildning saknar anknytning till…