Annons
Var vill du studera? Allt fler Uppsalastudenter anmäler intresse för internationella utbyten.
Foto: Wikimedia commons/Holger Ellgaard

Rekordmånga vill utomlands


Ett glädjebesked för alla som värnar om internationellt utbyte. Rekordmånga studenter vill tillbringa höstterminen 2018 vid ett lärosäte utomlands.

Intresset för utbytesstudier är större än någonsin bland Uppsala universitets studenter. Ansökningarna till internationellt utbyte med start höstterminen 2018 visar på en ökning med 24 procent sedan förra året. 667 studenter ansökte och 415 tackade ja till tilldelad utbildningsplats.

– Vi har aldrig haft så många sökanden eller kunnat tilldela så många studenter en utbytesplats någon gång tidigare i en och samma ansökningsomgång, det är väldigt roligt, säger Sara Hurtig, internationell handläggare vid Internationella kansliet, i ett pressmeddelande.

Flera studenter har erbjudits en utbytesplats med ett ICM-stipendium (International Credit Mobility) i länder som Uganda, Serbien, Ryssland, Ukraina och Vietnam. Det ses som en direkt effekt av att Uppsala universitet beviljats störst budget för ICM bland svenska lärosäten för åren 2017-2019.

– Internationell erfarenhet är en viktig merit på en framtida arbetsmarknad, genom att förståelsen för andra länders kulturer, språk och samhälle ökar. Antalet internationella studenter i Uppsala fortsätter att öka, och det är glädjande, men lika viktigt är det att våra Uppsalastudenter reser ut och får internationella erfarenheter, så detta är mycket positivt, säger Erika Dabhilkar, enhetschef för internationella kansliet, i pressmeddelandet.

nbsp;


Annons

Annons

Läs mer

2024-05-16 08:34
Under tisdagen har studenter slagit läger utanför flera svenska och europeiska universitet med anledning av Israel…
2024-05-15 11:06
Försommaren är närvarande när det är dags för årets konstituerande fullmäktige, som äger rum i Universitetsaulan den 14…
2024-05-07 10:05
Alkohol är särskilt skadligt för den unga hjärnan, enligt den nya rapporten “Alkohol och hjärnan”, vilket rimmar illa…