Annons
Den som vill kommer få se forsränning även i år.
Foto: Arkiv

”Många kommer välta”


Det är ovanligt mycket vatten i Fyrisån inför forsränningen sista april. Men forskarl Mikaela Seleborg försäkrar att racet kommer att kunna genomföras.

Det forsar ordentligt om ån i år, efter en lång vinter med snabbt omslag till värme. Det ska dock inte vara sådana mängder att det kommer att påverka det traditionella forsrännandet, säger forskarl Mikaela Seleborg:

– nbsp;Vi tror att det kommer att gå. Det har varit mycket vatten tidigare, senast 2013. Det kommer gå fort och många kommer välta, men det kommer gå bra, säger hon.

Hon tillägger att den kantrade restaurangbåten Skeppet som inte kunnat bärgas ur ån inte kommer ställa till problem, då den ligger nedanför forsränningens målområde.

Hur fortskrider arbetet annars just nu?

– nbsp;Det är i full gång. Idag riggar vi upp vårt tält inför festivalen som invigs på lördag kväll, sedan öppnas byggområdet på söndag förmiddag, säger Mikaela Seleborg.

Nu är också auktionen av en plats i forsränningen, som Ergo tidigare rapporterat om, avslutad. Segrande gick Gränbystaden ur budandet och 2250 kronor kommer att skänkas till Akademiska sjukhusets barnfond.


Annons

Annons

Läs mer

2024-04-09 08:35
Efter januaris aktion rörande situationen på Engelska parkens Matikum har nu beskedet kommit - då får studenterna sitta…
2024-04-08 08:19
Tisdagen den sista april vibrerar vårluften i Uppsala. Under morgonen väntas drygt 40 000 personer anlända till Uppsala…
2024-04-05 11:23
Stämningen är god när Ergo kommer till Gunnar Johansson-salen på Blåsenhus. Anton Sánchez Sulejmani, sittande…