Annons
Welcome to Wonderland.
Foto: Anna Sturesson

This is Flogsta


I Anna Sturessons fotoreportage visar vi fler sidor av den mytomspunna stadsdelen. Och ja, det mesta man hört om Flogsta verkar vara sant.

”Welcome to wonderland” står det på korridorsväggen och ja, så känns det. Trots mina över fyra år i kärnan av Uppsalas studentliv har utflykterna till Flogsta allt som oftast lyst med sin frånvaro. Men även om de varit pinsamt få, har jag inte kunnat undgå att höra många av myterna om denna del av Uppsala: de vilda takfesterna, de nedgångna studentkorridorerna, utbytesstudenter från världens alla hörn, krossade möbler och elektroniksaker nedanför balkongerna, det lilla stackars dagiset mitt i allt, och så Flogstavrålet. Jag gav mig ut för att söka och föreviga Flogstafenomenet, och undersöka sanningshalten i allt jag hört.

Många av de historier vi hör om Flogsta och studentlivet där är helt sanna. Flogsta är definitivt mer än en stadsdel – närmast en egen värld, med egen kultur och egna traditioner. Visserligen präglad av mycket fest och fylla, men likväl av en fascinerande personlighet, kreativitet och gemenskap.

nbsp;

Alla bilder går att se här.


Annons

Annons

Se mer av det Anna Sturesson gjort på hennes hemsida nbsp;

Läs mer

2021-09-15 12:18
De får gärna bli obehagliga och ge uttryck för starka känslor. Dolores Kawalec skapar dockor för att låta ångest, sorg…
2019-10-24 14:54
Under sin praktik hade Moa Höglund i uppgift att ta fram en utställningsidé. Hennes vision om att inkorporera poesi i…
2018-10-29 15:08
Det blev rusning när biljetterna till evenemanget Begravning1 släpptes, så arrangörerna har valt att utöka med en fest…