Annons
Annons

Social hemleverans


Igår tror jag det gick en hel dag utan att jag pratade med en person öga mot öga. Det var inget medvetet och inget jag insåg förrän framåt kvällen. I vanliga fall brukar jag umgås med de andra i korridoren eller stämma träff med folk, men sedan några dagar är jag den enda kvar i min fyrarums-korridor. Jag hade dock så fullt upp med studier och annat att detta inte var något jag tänkte på – pratade i telefon, var med på zoom-möte, sms:ade och chattade, ”digital-hängde” kan man kanske kalla det – men under hela dagen konverserade jag inte öga mot öga med en enda person.

Kanske förresten att jag hälsade på någon förbipasserande i trappuppgången med ett ”hej”, men inte ens det är jag säker på. Jo, förresten! Nu när jag tänker efter så kom MatHem med en leverans till mig igår. Personen ringde på min dörr strax innan klockan 17. Jag öppnade och såg ett flertal kassar stå utanför min dörr. Längre ner i trappan ser jag personen som levererat kassarna stå på tryggt avstånd. ”MatHem till David Gunnevik” säger han och jag svarar ”Ja, precis. Det är jag”, varpå han nickar, säger hejdå, går iväg och jag börjar bära in mina kassar med pasta, toalettpapper och allt annat. Denne man från MatHem blev min sociala räddning utan att han visste om det. Vid nästa leverans kanske jag ska kommentera vädret eller e-handelns utveckling så jag och leverantören båda får lite social kontakt med omvärlden.

När så idag ett gäng personer var och bytte fönster i vår korridor hade jag detta i minnet, för plötsligt får man ju ta vara på all social gemenskap man kan få. Två av hantverkarna var bröder fick jag veta. Det visade sig även att de varit i husen i området och bytt fönster i cirka sju veckor och att vår korridor var den näst sista innan de var färdiga.

Så nästa gång Foodora kommer med en leverans till mig ska jag kanske kommentera vårens ankomst eller fråga om arbetslivet inom matleveransbranschen. För om jag nu delvis får omtolka Mel Gibsons kända citat i Braveheart: corona kanske har tagit det mesta av vårt sociala liv, men den kan aldrig ta – vår matleverans.


Annons

Annons

Läs mer

2020-06-17 17:22
"What was just becoming thinkable at the turn of the century – a doctor to whom the oath is nothing but a convenient lie…
2020-06-01 11:39
Jag såg en dokumentär på SVT igår, om IB-affären, där en av de som intervjuades var Jan Guillou. Han berättade om sitt…
2020-05-15 12:07
Vi visste att det skulle kunna komma till detta, men trodde nog inte på allvar att det skulle gå så långt…