Annons
Annons
Ergos spåkula
Vi gnuggar spåkulan harder, faster och...vad uppenbarar sig där, om inte Scooter?!
Foto: Marco Verch/pitpony.photography/Lina Svensk

Ergo spår nyhetsåret 2020


Rektorsval med oönskade kandidater, kårval utan partier och en miljon olika spex som önskar reportage. I tider av nyhetstorka passar redaktionen på att spå nyhetsåret 2020.

Spexsäsongen drar igång och flera är de arrangörer som hör av sig till Ergo med förslag om ett “reportage”. Ergo ghostar hela säsongen sedan redaktionen drabbats av den nyupptäckta sjukdomen “klumphjärna”, även känd som kronisk lathetius.


Festernas fest valborg står för dörren, nu med ytterligare två dagar “Anders Borg” och efterföljande “Ångestens högborg-borg” som infaller efter kastrofalborg. Nationerna bokar Rednex, Scooter, Tomas Di leva och HOV1. Forsfestivalen är i år helt frigolitfri och vegansk. Flottarna ska iställer byggas av oblat, vilket visar sig vara ett halvbra beslut då samtliga båtar luckras upp redan i höjd med Järnbron. Änderna blir så rotunda på båtrester att förbryllade forskare i september rapporterar att Uppsalaändderna förlorat sin flygförmåga.
 

Rektorsvalet brakar loss och en av de potentiella kandidaterna till posten har ett tvivelaktigt förflutet som genererar mycket trafik till Ergo.nu. Eftersom personen ifråga varken är kvinna eller från Skåne låter dock det högljudda professorsväldet snedstegen passera.


Det vankas kårval, men trenden från de senaste åren avseende hur många partier som ställer upp håller i sig och när sista partiregistreringsdatum passerat visar det sig att inte ett enda parti är med på tåget. Tråkigt för Ergo som redan förberett sig genom att förifylla svaren till samtliga kårvalsintervjuer. “Afk– bort med partipolitiken”, “UUS – studenternas röst oavsett partifärg” och “S-studenter – Alla ska med”. Varsågoda att sno om nu kårval mot all förmodan äger rum.
 

Uppsala universitet tar fram en ny handlingsplan för miljöarbete. Nu ska varje flygresa kompenseras med en obrukbar spis till fattiga familjer i länder i Afrika. Samtliga restauratörer på campus ska också upphandlas på nytt med ett enda krav – att de inte längre erbjuder engångsmugg och -lock till kaffet. Den som vill ha kaffe men saknar medhavd termomugg erbjuds istället kollektivt kaffefotbad för koffein via osmos.
“Modigt beslut”, kommenterar rektor.


Annons

Annons

Linnés plugghäst (googla!) rider igen! Efter att legat lågt i några år börjar Linnés plugghästs främsta förespråkare höra av sig igen. Det visar sig att han har bidat sin tid med att smida storslagna planer för hur plugghästen ska uppnå världsarvsstatus, vilket den också får i oktober! Ergo ångrar djupt de många gånger de tackat nej till reportagemöjlighet om studiepållen.
 

En universitetsprofessor i kirurgi hittar en lucka i marknaden och öppnar kliniken “Chad & Stacy”. Här ges studenter 10 procent rabatt på bland annat käk- och rövkirurgi, 20 procent om man är certifierad incel. Sedan rasslar det till på Ergos debattsida.
 

Ergo citeras i de stora tidningarna sedan vi avslöjat att Uppsala universitet skrivit på ett samarbetsavtal med inofficiella studentnationen Palermos – ska skattebetalarnas pengar gå till att främja ett legendariskt sunkhak? Vi tvingas dock pudla när det visar sig att vi misstolkat informationen och samarbetsavtalet i själva verket avsåg ett universitet i STADEN Palermo. Fan.
 

Uppsalasonen Owe Thörnqvist vinner Nobelpriset i litteratur som lägst tippade personen i världshistorien. Bara en enda person hade bettat på Owe, och det visar sig vara Owe själv som, förutom prispotten på 9 miljoner, får 9 miljoner från bettingbolaget. Uppsala universitet är inte sena på att lite självgott inkorporera Owes sångtexter i sina utbildningar. Litteraturvetare sliter sitt hår när de försöker metatolka signifikansen i att det var just vid Fyris torg varmkorvgubben “måla’ korvarna svarta” och juridiska institutionen inrättar en 7-poängs tilläggskurs för studenter som vill djupdyka i om, och i så fall varför, en låda på magen inte gillas av lagen.

Läs mer

2022-02-15 11:08
Den som bor eller någonsin har bott i en studentkorridor vet nog hur mycket vidrigheter ett gemensamt kök kan bjuda på…
2022-01-13 16:26
Den som någon gång sneglat på en jobbannons har nog snabbt noterat att de utöver omöjliga krav och önskemål om kompetens…
2021-12-03 14:15
Pandemin har gjort oss alla till sociala Bambis på is, tur då att det finns verbalt fluff att fylla ut de pinsamma…