Annons
Annons
HP skrivsal
Det blir av! Men för en begränsad skara.
Foto: Eva Dalin/pressbild UHR

Det blir högskoleprov i höst


Turerna har varit många under hösten angående högskoleprovet. Så pass många att Universitets- och högskolerådets, UHR:s,  generalsekreterare, Karin Röding, till slut fick nog och i förra veckan meddelade att hon avgår.
Men nu är det bestämt – provet ska genomföras redan i höst. Dock med de två begränsningar som Ergo tidigare rapporterat om har varit uppe på förslag: (1) att endast personer utan giltigt provresultat kan anmäla sig och (2) att maximalt 27 600 kommer kunna genomföra provet, vilket motsvarar drygt hälften av de som anmälde sig till provet hösten 2019.
– Det är viktigt att så många som möjligt av dem som behöver högskoleprovet för att kunna söka till högskolan inför vårterminen får chans att skriva provet, säger Peter Honeth, regeringens nationella samordnare för högskoleprovet, i ett pressmeddelande från UHR.

Högskoleprovet kommer genomföras 25 oktober och anmälan till provet är öppen 25 september – 1 oktober. Först till kvarn kommer gälla, så se till att hänga på låset fredag nästa vecka!

 


Annons

Annons

Läs mer

2020-10-20 11:06
Efter de uppmärksammade covidutbrott bland studenter på läkarprogrammet och juristprogrammet i början av terminen har de…
2020-10-12 14:42
Expressen har avslöjat att flera studentbostäder i Skatteskrapan, även känd som Studentskrapan, i Stockholm har använts…
2020-10-12 14:07
En student vid Lunds universitet stängs av i en månad efter att ha mailbombat anställda på nationalekonomiska…