Gick du på Ergos aprilskämt?

Inte en enda nyhet på ergo.nu var sann igår. Tyvärr blir det ingen jacuzzi på kårhusets tak och Uppsala universitet kommer inte vad vi vet att ersätta journalistutbildningen med en influerarutbildning. Vad vi vet.

Om du frågar undertecknad är 1 april den absolut bästa dagen att jobba som journalist. Nyhetsjakten och att prata med människor som egentligen inte har tid var aldrig moroten med mig när jag kämpade för att komma in i branschen. Det jag tycker om är att skriva.

1 april har under mina tidigare år på Ergo infallit på lördag respektive söndag. 2016 gick jag upp extra tidigt en dag när jag skulle vara med och arrangera en stor fest och släppte bomben att Flogstavrålet skulle, om inte avskaffas, så åtminstone avprogrammeras med hjälp av pysselkvällar och mat från olika länder i en kvarterslokal. Artikeln fick starka reaktioner. Allra argast var några som själv velat hyra sagda lokal men fått nej.

Annandag påsk 2017 ställde min bror upp på bild för att föreställa tv-producenten Mattias Jäderholm, som axlat uppgiften att göra lärarstudenter till dokusåpadeltagare. Filmerna skulle endast vara tillgängliga för kursare och lärare via Studentportalen, men visst kunde det vara ett lyft för söktrycket på ämneslärarprogrammet?

Som barn fick man ofta höra att om det var julafton året runt skulle man tröttna. Jag gissar att motsvarande gäller 1 april för journalister. Om inte annat skulle nog idéerna tryta. Lika kul som P4 Upplands inslag där kommunalrådet Mohamad Hassan (L) konstaterar att det blivit fel i upphandlingen av hyenadräkter (de som Stefan Hanna (då C) ansåg att bidragsfuskare skulle tvingas klä sig i, kan det helt enkelt inte vara på heltid.

Även jag behöver verkliga händelser och personer att luta mig mot ibland, för att inte tala om medieetik. Därför är jag glad att min tidigare utbildning vid Uppsala universitet inte kommer att ersättas av ett masterprogram i medial influering.

Däremot skulle jag inte banga för möjligheten att ta en kall öl i en jacuzzi på taket efter jobbet.