Annons
Paniken när deadline infinner sig om tjugo minuter och du knappt hunnit ta reda på vad pm: et ska handla om. Lugn, det löser sig. För tillfället i alla fall.
Foto: Kollage: Lina Svensk

De tio bästa ursäkterna vi hört/ kört


Även den mest ambitiösa studenten har någon gång åtminstone funderat på att komma med en mer eller mindre legitim ursäkt för att inte ha fullgjort sina plikter. Vi på Ergo har stött på (och gjort oss skyldiga till) åtskilliga – vissa mer kreativa än andra.

“Det är fel på mitt tangentbord”

Jaha, då förstår vi varför hela texten är felstavad.

“Min syster kom på besök”

Att slänga ihop uppgiften i sista stund måndag morgon var faktiskt bra jobbat om du har roat dig hela helgen. På sin dödsbädd är det vanligare att ångra att man ägnat för lite tid åt familjen än att man inte satsat på sin karriär.

“GTA 5 släpptes ju igår”

Givetvis får läraren ha överseende. Spelet du har sett fram emot i tre år väger tyngre än ett pm som du knappt vet vad det handlar om.

“Här kommer uppsatsen ” (men du “glömde” att bifoga filen)

En fuling du kan köra med när du vill köpa dig extra tid med en inlämningsuppgift. Mejla utan att bifoga något dokument. Om x antal timmar kommer du att få en påminnelse, men då har du förhoppningsvis skrivit klart.

“Datorstrul”

Det är klart att du inte kan skriva uppsats när Word har hängt sig. Universitetet kommer sannolikt inte att tillsätta en utredning för att ta reda på om det verkligen stämmer.

“Jag wallraffar som uteliggare”

Pluggstressens vedermödor faller ganska platt i jämförelse med att inte ha någonstans att bo. Om anledningen till att du inte dyker upp på obligatoriska seminarier är att du gör studiebesök på samhällets skuggsida kan man faktiskt hävda att du har gjort en större insats än dina kursare.

“Min pojkvän lyckades inte infoga innehållsförteckningen”

Stackars pojkvännen fick skulden för att masteruppsatsen såg ut som helvete när han inte hann fixa till formateringen via länk 5 minuter innan arbetet skulle in.

“Jag var hos min KK – det var fantastiskt”

Klart man har överseende med att du kommer för sent till seminarieförberedelserna, speciellt när du bjuder på nasty details från morgontimmarnas akter – imponerande att du hann med flera gånger

“Har inte hunnit pga dödsfall i familjen”

Givetvis oerhört tragiskt de gånger det är sant, men ursäkten vi refererar till i den här listan var 100 procent osann. Vågat Det vill till att man inte är skrockfull när man drar en sådan vals.

“Det är mamma”

Praktiken var hemsk och studenten drog en lagom svepande lögn för att kunna åka hem. Handledaren, som själv hade alkoholproblem fattade direkt vad det var frågan om: problem med spriten. Mamman blev tvungen att informeras. Mamman blev arg.

Bubblare: “Pappa körde över glosboken med gräsklipparen”

Ok, det var på högstadiet, men ursäkten var ändå så påhittig att den förtjänar en plats på listan. 

 


Annons

Annons

Läs mer

2022-02-15 11:08
Den som bor eller någonsin har bott i en studentkorridor vet nog hur mycket vidrigheter ett gemensamt kök kan bjuda på…
2022-01-13 16:26
Den som någon gång sneglat på en jobbannons har nog snabbt noterat att de utöver omöjliga krav och önskemål om kompetens…
2021-12-03 14:15
Pandemin har gjort oss alla till sociala Bambis på is, tur då att det finns verbalt fluff att fylla ut de pinsamma…