Annons
SLU
Foto: Wikimedia commons/Natox

SLU:s rektor avgår


Peter Högberg, rektor vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) sedan 2015, meddelade den 27 februari att han begär entledigande från sitt uppdrag. Som anledning uppger han privata skäl.
shy;– Att vara rektor för SLU är ett fantastiskt stimulerande och roligt arbete och jag trivs mycket bra med uppdraget och samarbetet med alla inom och utanför SLU. Men av privata skäl väljer jag att sluta ett år tidigare än mitt förordnande sträcker sig, säger Peter Högberg i ett pressmeddelande.
– Peter Högberg har gjort ett mycket gott arbete som rektor för SLU och vi beklagar såklart att han väljer att sluta, men vi respekterar hans beslut och kommer att påbörja rekryteringen av ny rektor, säger Rolf Brennerfelt, ordförande i SLU:s styrelse i pressmeddelandet.
Peter Högberg kommer att sluta som rektor i januari 2019, trots att han har ett förordande farm till 31 januari 2020. En process för att rekrytera ny rektor kommer att påbörjas under våren.


Annons

Annons

Läs mer

2024-02-19 13:15
Information från Uppsala studentkår.
2023-08-07 12:06
Det var under förra veckan som en privatperson upptäckte bristerna i UL-appens integritetfunktioner. Nu anmäls händelsen…
2023-07-28 12:51
Under torsdagen 27 juli kom de slutgiltiga antagningsbeskedet för universitets- och högskolestudier. Det här är de tre…