Annons
Uppsala domkyrka fylls för andra året i dag med toner för Världens barn.
Foto: David Castor

Nationskörer sjunger för Världens barn


För andra året i rad håller nationskörerna välgörenhetskonsert i Domkyrkan. Körkonventets ordförande Samuel Göranzon ser fram emot kvällen.

Alla Uppsalas tolv nationskörer ska ta ton för att barn i hela världen ska känna sig trygga. I kväll, 7 oktober klockan 18 – 19.30 uppträder de i Domkyrkan. Samuel Göranzon, ordförande för Körkonventet, berättar att välgörenhetskonserten ägde rum för första gången förra året.

– Vi fick förfrågan om att göra det igen, och det ville vi såklart. Det är för ett gott ändamål – Radiohjälpens insamling Världens barn.

Samuel Göranzon sjunger själv i Västgöta nations manskör. Han hoppas att många kommer för att stötta insamlingen och tycker det ska bli roligt att höra de andra körerna sjunga.

– Precis som förra året blir det stor bredd på styckena. Jag tror att det kommer sjungas på fyra eller fem språk. Vi avslutar med Änglamark som allsång, säger han.

Det kommer inte att säljas biljetter till välgörenhetskonserten utan åhörarna bidrar själva med hur mycket de vill.

< --EndFragment-->


Annons

Annons

Läs mer

2024-03-26 08:41
Uppsala hamnar i biottenskiktet i en ny ranking över de bästa studentstäderna i Sverige 2024, enligt en undersökning av…
2024-03-25 08:45
En man har vid två tillfällen, 5 och 6 mars, ofredat kvinnor sexuellt på campus Engelska parken. Det rapporterar UNT…
2024-03-18 11:10
I januari tillsattes en arbetsgrupp som ska utreda förutsättningarna för att flytta om verksamheten inom Campus Gamla…