Annons
Hela veckan kostar dryckerna en krona vecka på Uplands nation, för att stödja Realstars arbete mot trafficking.
Foto: Therese Jansson

Pubkvällar mot trafficking


Nu kan du motverka människohandel samtidigt som du roar dig med dina vänner. Hela veckan pågår Fair Sex Week på Uplands nation.

Den här veckan kostar alla drycker utom kaffe en krona extra på Svantes pub, när Uplands nation har temaveckan Fair Sex Week. Överskottet går till organisationen Realstars, som arbetar mot trafficking.

– Genom att lägga på en krona på alkoholhaltiga drycker vill vi uppmärksamma problematiken som kan uppstå med alkohol och sex. När man är ute och dricker kan det vara lättare hänt att man går hem med någon man inte känner, till exempel, säger pubmästare George Xystouris.

Utöver den extra kronan kommer representanter från Realstars att finnas på plats mellan sex och åtta onsdag till lördag för att diskutera och besvara frågor om ”fair sex”.

– Det innebär helt enkelt att sex alltid, för alla människor i hela världen, ska ske utan tvång eller våld, säger George Xystouris.

Det är första gången Uplands nation organiserar Fair Sex Week.


Annons

Annons

Läs mer

2024-03-26 08:41
Uppsala hamnar i biottenskiktet i en ny ranking över de bästa studentstäderna i Sverige 2024, enligt en undersökning av…
2024-03-25 08:45
En man har vid två tillfällen, 5 och 6 mars, ofredat kvinnor sexuellt på campus Engelska parken. Det rapporterar UNT…
2024-03-18 11:10
I januari tillsattes en arbetsgrupp som ska utreda förutsättningarna för att flytta om verksamheten inom Campus Gamla…