Annons
Protester mot Jimmie Åkessons besök på Ekonomikum.
Foto: Sigrid Asker

Protester mot Jimmie på Ekonomikum


Fuck SD stod det med stora bokstäver över Ekonomikums entréer. Sannolikt rör det sig om protester mot Jimmie Åkessons besök i eftermiddag.

När de tidigaste studenterna och anställda kom till Ekonomikum i morse möttes de av klotter över tre entréer mot Kyrkogårdsgatan. Fuck SD , och Jimmie din sopa stod det, bland annat. Peter Götlind, intendent vid Observatoriet tror att anledningen kan vara att Jimmie Åkesson kommer till Uppsala för att hålla ett stängt medlemsmöte på Ekonomikum.

– En hörsal är bokad från och med kl 16.00 i dag, tyvärr. Det kommer inte vara möjligt att delta för utomstående eftersom det är ett helstängtmöte. Alla besökare kommer att prickas av enligt medlemslistan, säger Peter Götlind.

Universitetet kan inte säga nej till den som vill hyra, annat än om det finns risker för förstörelse av lokalen. Sverigedemokraterna får själva betala för ordningsvakter. De betalar samma summa för hyra av lokalen som vem som helst, hur mycket pengar det rör sig om kan inte Peter Götlind svara på.


Annons

Annons

Läs mer

2024-05-16 08:34
Under tisdagen har studenter slagit läger utanför flera svenska och europeiska universitet med anledning av Israel…
2024-05-15 11:06
Försommaren är närvarande när det är dags för årets konstituerande fullmäktige, som äger rum i Universitetsaulan den 14…
2024-05-07 10:05
Alkohol är särskilt skadligt för den unga hjärnan, enligt den nya rapporten “Alkohol och hjärnan”, vilket rimmar illa…