Foto: Sandra GunnarssonErgo testade alla campusrestauranger i våras. Redan då borde man kanske ha anat att allt inte stod rätt till, Mickes kök blev nämligen sämst i test.

Slutkäkat på Mickes

Bolaget som driver Mickes kök på Evolutionsbiologiskt centrum har inte betalat hyra under hela året. Nu väntar byggnadsavdelningen vid Uppsala universitet på beslut om avhysning från kronofogden innan de återigen kan få tillgång till sina egna lokaler.

I måndags skulle Mickes kök och Bolaget Ogitator AB, som drivit lunchservering på Evolutionsbiologiskt centrum (EBC) i 17 år, ha öppnat sin servering för säsongen. Men då bolaget inte betalat hyra till Uppsala universitet under de två första kvartalen i år, ansökte byggnadsavdelningen i juli om avhysning hos kronofogden.

– Ärendet pågår fortfarande hos kronofogden. När jag pratade med kronofogden förra veckan, sa de att delgivning pågår. Vi får vänta och se hur lång tid det tar innan universitet får tillträde till lokalen, säger Per-Olow Bosell, fastighetsekonom på byggnadsavdelningen vid Uppsala universitet.
Med 400 studenter och lika många anställda är behovet av en lunchrestaurang stor.

– Vi har ingen rådighet i ärendet och det är tråkigt. Vi har tidigare varit förskonade från sådant här, det är första gången det händer, säger Per-Olow Bosell.

När kronofogden har genomfört avhysningen kommer universitet att göra en upphandling för att hitta en ny, lämplig aktör. Då detta tar uppemot sex månader, hoppas man kunna fixa en temporär lösning där någon av de andra campusrestaurangerna kan leverera mat till EBC. Men för att detta ska bli möjligt måste man först få tillgång till lokalerna.

Ergo har försökt nå ägaren utan framgång.