Annons
En dator stals från mikrofilmsavdelningen på Carolina Rediviva förra helgen.
Foto: Gusten Holm

Fräck datorstöld på Carolina


Någon hakade loss datorn och tog med den ut. Peter Kohlm, intendent på universitetsbiblioteket, säger att Carolina Rediviva hittills har varit förskonat från den här typen av stölder.

Någon gång under förra helgen ska en av de två datorerna för sökning i dagstidningar på mikrofilmsavdelningen på plan 5 i Carolina Rediviva ha blivit stulen. Tjuven har hakat loss datorn från stativet och tagit den med sig.
– Vi upptäckte det på måndag morgon. Under helgen har vi mindre personal och de som finns är främst i informationsdisken, så det är svårt att ha uppsikt, säger Peter Kohlm, intendent vid universitetsbiblioteket.
Hittills har Carolina Rediviva varit förskonat från stölder av det här slaget. Peter Kohlm tycker det känns olustigt att det rör sig personer i byggnaden som är ute efter att stjäla.
– Vi vet ju att det har förekommit en del på våra campus, att studenter har blivit av med datorer, säger han.
Polisen inleder inte någon utredning i ärendet, eftersom man bedömer att brottet inte kommer att kunna klaras upp. Peter Kohlm tycker att det är tråkigt, men väntat. Från universitetsbibliotekets sida kommer man att vidta åtgärder för datorernas del.
– Vi får placera dem vid informationsdisken istället, där de är mer synliga, säger Peter Kohlm.


Annons

Annons

Läs mer

2024-03-26 08:41
Uppsala hamnar i biottenskiktet i en ny ranking över de bästa studentstäderna i Sverige 2024, enligt en undersökning av…
2024-03-25 08:45
En man har vid två tillfällen, 5 och 6 mars, ofredat kvinnor sexuellt på campus Engelska parken. Det rapporterar UNT…
2024-03-18 11:10
I januari tillsattes en arbetsgrupp som ska utreda förutsättningarna för att flytta om verksamheten inom Campus Gamla…