Annons
Amanda Ivansson frågar ut Ella Synodinou och Mia Ljungström om kandidatprogrammet i energiomställning.
Foto: Sigrid Asker

En dag för framtidens studenter


Att välja bland Uppsala universitets alla utbildningar är inte alltid så lätt, men på torsdagen fick alla som funderar på att börja plugga lite hjälp på vägen. Dagen började med mässa och fortsatte med lunch och studiebesök.

Sorlet fyller både entréhallen och övervåningen i universitetshuset. Överallt finns stånd med information om olika utbildningar. Det är Universitetsdagen, ett öppet hus för blivande studenter.
– Arbetsmarknaden skriker efter dietister, hör jag.
Det är Susanne Engman som, föga förvånande, är på plats för att få besökare att fatta intresse för dietistprogrammet. Några steg därifrån står gymnasieeleven Amanda Ivansson och pratar med Ella Synodinou och Mia Ljungström, student respektive programansvarig vid kandidatprogrammet i energiomställning – hållbarhet och ledarskap. Hon är intresserad av ledarskap, men eftersom hon läser natur på gymnasiet är hon osäker på om programmet passar hennes inriktning.
– Det är ett väldigt brett program. Det ligger på en teknisk fakultet, även om man inte blir civilingenjör, så det kan kanske vara intressant för dig ändå, säger Mia Ljungström.

Utbildningen är förlagd i Visby, och de som är intresserade av att läsa på Campus Gotland erbjuds en studieresa dit i maj, inklusive resa och boende. Är man intresserad av att kolla in campus i Uppsala håller de öppet hus samma eftermiddag. Julia Lundgren ska till Blåsenhus.
– Jag funderar på att bli psykolog, säger hon.
Hennes kompisar Matilda Hotti och Fanny Hjärtmyr ska till Engelska parken efter lunch. De har inte helt bestämt sig för vad de vill plugga, eller var, men tycker det är bra att få lite inblick.


Annons

Annons

Läs mer

2024-03-18 11:10
I januari tillsattes en arbetsgrupp som ska utreda förutsättningarna för att flytta om verksamheten inom Campus Gamla…
2024-03-15 18:48
Under fredagen bjöds det in till dansträning på Campus 1477, ett ypperligt tillfälle att öva stegen inför lördagens bal…
2024-03-08 09:09
Den 16 mars högtidlighålls Uppsala studentkårs 175-årsjubileum med en bal på slottet. Ergo har pratat med en av…