Foto: Mareike ZoegeEn man ofredade en kvinna i Flogsta låghus under helgen.

Kvinna ofredad i Flogsta

Natten mellan lördag och söndag uppträdde en man hotfullt mot en kvinna på väg hem i Flogsta låghus. Nu vill hon varna andra för personen.

När Linda, som egentligen heter något annat, parkerade sin cykel utanför hemmet i Flogsta låghus kom en man på omkring 30 år fram till henne. Klockan var ungefär halv två natten mot söndag. Han sade att han hade misstagit henne för en kursare, men fortsatte prata. Han ville ha Lindas telefonnummer, vilket hon nekade honom. Sedan ville mannen krama henne, så Linda fick knuffa undan honom för att komma in genom porten.
– När jag gick in i min lägenhet på nedre botten vänd öjag mig om och såg hur han slickade på fönstret. Då sprang jag mot honom, argare än jag någonsin varit, och skrek att jag skulle ringa polisen. Han sprang iväg, berättar Linda.

Efteråt skakade hon i en timme och såg till att alla fönster och dörrar var låsta. Linda kände sig väldigt tacksam över att hon inte bor ensam, utan med sin partner, en hyresgäst och en hund.
– När jag bodde i USA hände sådana här saker ofta, men det var första gången på de fem år jag bott i Sverige. Jag blir förbannad över att kvinnor fortfarande drabbas av sådant här, säger hon.
Mannen var vid tillfället klädd i jacka med kamouflagemönster och blå arbetsbyxor. Han sade sig bo i Kvarngärdet. Linda kommer att polisanmäla händelsen.
Lisa Sannervik, presstalesperson vid Polisen i Uppsala län, säger att hon inte har möjlighet att kolla om det har inkommit anmälningar om fler ofredanden i området.