Foto: ErgoarkivetI Ekonomicumparken anmäldes en man för ofredande efter att ha blottat sig för flera kvinnor.

Banger och blottande under valborgsfirandet

Valborg ska enligt polisen i Uppsala ha avlöpt ovanligt stillsamt, med få anmälningar om brott. Men bland de inkomna händelserna finns bland annat en blottande man i Ekonomikum och personskador efter smällare.

Kanske var det det kalla vädret, kanske gjorde valborgsmässoaftonens placering på en måndag att många redan festat av sig det värsta när kulmen i form av sista april kom. Klart står att det blev en ovanligt lugn valborg, med förhållandevis få brottsanmälningar och omhändertaganden av berusande personer (61 stycken, enligt polisen).

En del händelser inträffade ändå under dagen och natten enligt polisens sammanfattning av dygnet 30 april. Bland annat ska en man ha gripits för ofredande efter att ha blottat sig för flera kvinnor i Ekonomikumparken under eftermiddagen. I parken ska också en man ha fått lindriga skador när en banger – en sorts kraftig smällare – kastades på en food truck. På S:t Johannesgatan bemötte en man avvisadet från en fest genom att visa upp ett vapenliknande föremål, som när polisen griper mannen visar sig vara en soft air-gun.

Bilar ska också ha brunnit utanför ett av Flogsta höghus under måndagskvällen.

– Tre personbilar ska ha brunnit på Sernanders väg, så det handlar om skadegörelse. Det finns i nuläget inte mer att gå vidare på så en förundersökning är inte inledd, säger Lisa Sannervik, presstalesperson på polisen i Uppsala.