Annons
Juridiska Föreningen är portade från Smålands nation, preliminärt i ett år, efter en stökig sittning.
Foto: Therese Jansson

JF portade från Smålands


Efter en stökig sittning är nu Juridiska Föreningen portade från Smålands nation i ett år.
– Vi har en del att jobba med, säger Agnes Emborg, ordförande i Juridiska Föreningen.

I mitten på april hölls en sittning i Juridiska Föreningens regi på Smålands nation. Både Smålands och Juridiska Föreningen är förtegna om precis vad det är som har inträffat, men säger att de kommit fram till avstängningen i samförstånd.

– nbsp;Det har hänt flera olika saker, men under en sittning så hände saker som gjorde att vi tillsammans kom fram till att vi inte ska vara på Smålands. Vi har haft en jättebra dialog med dem och det är inga hard feelings, men vi har en del att jobba med, säger Agnes Emborg, ordförande för Juridiska Föreningen.

Som vad då?

– nbsp;Vi kommer att framför allt diskutera strukturer: vem har ansvar under sittningarna, vem ska ha kontakt med nationerna – vilket ansvar har till exempel toastmastrarna? Det kommer vi försöka jobba på, att vi blir mer ansvarstagande.

Har ni haft den här typen av problem tidigare?

– nbsp;Inte på det här sättet, men vi känner att det är någonting vi känner att vi vill undvika händer igen så vi vill jobba förebyggande, säger Agnes Emborg.


Annons

Annons

Vet du mer?

Har du varit på sittningen? Eller i något annat sammanhang där en förening brustit i sitt ansvar? Hör av dig till Ergo nbsp; webbred@ergo.us.uu.se

Läs mer

2024-03-26 08:41
Uppsala hamnar i biottenskiktet i en ny ranking över de bästa studentstäderna i Sverige 2024, enligt en undersökning av…
2024-03-25 08:45
En man har vid två tillfällen, 5 och 6 mars, ofredat kvinnor sexuellt på campus Engelska parken. Det rapporterar UNT…
2024-03-18 11:10
I januari tillsattes en arbetsgrupp som ska utreda förutsättningarna för att flytta om verksamheten inom Campus Gamla…