Annons
Sofia Wadensjö Karén blir Årets alumn vid Uppsala universitet.
Foto: Pressbild: Jann Lipka, UR

Journalist blir Årets alumn


Utmärkelsen Årets alumn tilldelas i år journalisten Sofia Wadensjö Karén. Hon tog examen vid Uppsala universitet 1995 och är idag vd för Utbildningsradion.

Utbildningsradions vd Sofia Wadensjö Karén får utmärkelsen Årets alumn, som varje år delas ut av Uppsala universitet till en tidigare student som gjort ”framstående insatser inom sin karriär eller utfört något annat värt att uppmärksamma”.

Sofia Wadensjö Karén är vd för Utbildningsradion, UR. 2011- 2018 var hon publisher för tidningen Vi och vände en nedåtgående trend till framgång. nbsp; Hon tog kandidatexamen i litteraturvetenskap vid Uppsala universitet 1995.

– Tiden vid Uppsala universitet har präglat mig på många plan. Förståelsen för vetenskapliga teorier och angreppssätt, mötet med den akademiska idévärlden och de nationsanknutna traditioner som Uppsala är så känt för. Allt detta har lagt en självklar grund för mitt yrkesliv, men även för mig personligen. För att inte tala om att jag lärde känna de flesta av mina närmsta vänner under mina år i Uppsala. Den unika kombinationen av kunskapstörstande, intellektuell höjd och intensiv social samvaro som Uppsala bjuder på ger verkligen de allra bästa förutsättningar för livslånga och djupa vänskapsrelationer, säger Sofia Wadensjö Karén i ett pressmeddelande.

19 mars 2019 håller hon en öppen föreläsning med anledning av utmärkelsen.


Annons

Annons

Läs mer

2024-04-17 08:24
Många som pluggat humaniora och teologi vid Uppsala universitet upplever att deras utbildning saknar anknytning till…
2024-04-09 08:35
Efter januaris aktion rörande situationen på Engelska parkens Matikum har nu beskedet kommit - då får studenterna sitta…
2024-04-08 08:19
Tisdagen den sista april vibrerar vårluften i Uppsala. Under morgonen väntas drygt 40 000 personer anlända till Uppsala…