Foto: Lina SvenskLäkarstudenten Solmaz Mizanaghasi och arkeologstudenten Maximilian Hansen är först ut i Ergos nya reportageserie De kallar oss studenter.

De kallar oss studenter

Relaterade artiklar

Läkarstudent. "Jag känner mig som hemma här. Känner mig trygg på gatorna. Jag tror att mina studieår i Uppsala kommer att bli den bästa tiden i mitt liv."
Arkeologistudent. "Det är klart det finns en rädsla för att jag om några år kommer att tänka 'shit, det är ju inte alls det här jag vill göra!' men det får man ta då."

Studenten – detta uppsaliensiska grundämne, lika beständig som utbytbar; en curlad stor stark-hinkande generation och framtida Nobelpristagare; en miljardutgift och en statlig investering.
I denna nystartade reportageserie kommer vi att följa fyra studenter från deras första stapplande steg in i Uppsalas studentliv, tills de är färdigutbildade akademiker (eller till deras avhopp?), med ett nedslag i deras tillvaro per termin. Vad tänker de? Vad oroar de sig över? Vem saknar de? Och vem blir en ny vän för livet?
Det hoppas vi få svar på.

I den här första delen får vi träffa läkarstudenten Solmaz Mizanaghasi och arkeologistudenten Maximilan Hansen som delar med sig av sina tankar, förhoppningar och sin oro inför terminsstart.