Foto: Lina SvenskDen här gången får vi träffa juriststudenten Morgan Sjövall och civilingenjörsstudenten Susanna Wärmegård.

De kallar oss studenter

Relaterade artiklar

Civilingenjören. "Jag tror att teknologen har den bästa reccemottagningen i Uppsala. Jag var lite orolig innan jag kom hit, men det var bara roligt. Jag skulle nästan vilja vara recce nästa år också bara för att få vara med om mottagningen igen."
Juristen. "Jag blev antagen som reserv och fick beskedet att jag hade kommit in vid andra antagningsomgången. Jag fick typ gåshud när jag fick beskedet. Det kändes verkligen som att ha fått en golden ticket och det hade känts dumt att tacka nej till en sådan chans."

Studenten – detta uppsaliensiska grundämne, lika beständig som utbytbar; en curlad stor stark-hinkande generation och framtida Nobelpristagare; en miljardutgift och en statlig investering.
I denna reportageserie kommer vi att följa fyra studenter från deras första stapplande steg in i Uppsalas studentliv, tills de är färdigutbildade akademiker (eller till deras avhopp?), med ett nedslag i deras tillvaro per termin. Vad tänker de? Vad oroar de sig över? Vem saknar de? Och vem blir en ny vän för livet?
Det hoppas vi få svar på.

I seriens andra del får vi träffa civilingenjörsstudenten Susanna Wärmegård och juriststudenten Morgan Sjövall som delar med sig av sina bästa minnen från terminens inspark och tankar kring framtiden.

Seriens första del kan du läsa här.