Kollage: Lina SvenskPopikonen Håkan Hellström och raggningsbibeln "The Game". Verkar vara kära inspirationskällor i vimlet.

10 sämsta raggningsfraserna

En klassiker som ständigt förnyar sig. För inte kan det finnas någon gräns för kåta och fulla människors brist på empati och självaktning? Här kommer en lista med tio repliker du kan lämna hemma innan du drar ut och raggar på nation i helgen.

 “Mitt mål för kvällen är att hångla. Och DU är mitt första offer.” 

Han frågade vad jag gjorde på nyårsfesten och vad jag hade för mål med kvällen (att säkerställa att det verkligen blir nytt år?) och dumt nog ställde jag en motfråga.

“Varför har du pillat bort etiketten på ölflaskan? Du vet väl att det är ett tecken på sexuell frustration?”

Samma snubbe som ovan, några taffliga försök till närmanden senare. Senare fick offret veta att hans nyårsnatt slutade med att han ringde upp ett ex och skällt ut henne efter noter, för att senare upptäcka att numret han slagit gick till hans chef. Då förlät hon honom faktiskt.

“Blire inge hångel alls???!!!”

Man säger hejdå efter ett helt okej samtal med en ny bekantskap på en fest. Vi kan konstatera att bekantskapen inte fördjupades efter denna replik.

Stirra. Fortsätta stirra. Aldrig vika med blicken. Stirra vidare.

En blick säger mer än ord? Ja, tyvärr.

“Vilka fina ögon du har”

Sagt till en vars ögon är lika stora och öppna som Ulf Larssons var. 

“Jag är kär i den fulaste flickan i världen”

Kul komplimang, som dessutom sjöngs fram falskt i ett moln av äggandedräkt.

“Du är snygg långt ifrån, men du är långtifrån snygg”

Gulligt att du läst “The Game”.

“Ge mig ett leende/kan du inte le lite mer/varför ser du så arg ut?”

Verkar vara många personers go-to-replik. Nästan alla har hört den eller kört den. Nästan ingen har fått ligga tack vare den. En man har lämnat sin öl i baren och stormat ut i vredesmod för att en redaktör upplyste om att hon inte var där för att umgås med honom.

“Hur känner du nu när jag står här och pratar med dig?”

Hört i baren på Sperm… jag menar Värmlands nation. Personen ville väl vara effektiv och köra både ragg och utvärderingssamtal samtidigt.

“Du är en hora”

Inte personligen hörd/körd av någon på redaktionen, men en redaktör blev upplyst av en internationell student att det var hans bästa raggningsreplik och att svenska tjejer fick stora dåndimpen av att höra en lång skotsk man kalla dem för prostituerade. Ok...