Annons
Gillar du dina piercingar men känner att du kanske börjar bli för gammal? Tänk ett varv till
Foto: Wikimedia commons/ Sukanto Debnath

7 saker du INTE måste göra innan du fyller 70 (minst)


Dagligen blir vi överösta med tips och råd för hur vi ska förändra oss för att bli aktningsvärda medborgare. Ofta är de förenade med antingen prestation eller konsumtion. Som om studenter i allmänhet inte har nog med krav på att leverera eller tillräckligt dålig ekonomi Nej, i stället för alla listor över saker du ”måste” ha åstadkommit innan du fyller 30 ger vi dig här det du verkligen behöver: en lista över vad du faktiskt inte behöver bekymra dig om. Inte nu, och antagligen aldrig.

Skaffa en komplett uppsättning husgeråd

Det går utmärkt att vända sojanuggets med en osthyvel. Om du är rädd för vad dina gäster kommer att tänka bör du snarast se över ditt umgänge. Står det för övrigt i Magdalena Ribbings spalt att det hör till etiketten att rota i kompisars kökslådor?

nbsp;

Köpa bostadsrätt

Låt säga att du har kommit över en alldeles utmärkt hyresrätt där du får bo även efter avslutade studier. Visst, den ger kanske inga amorteringar att imponera med på strama parmiddagar, men å andra sidan ingår service i hyran och bostaden är inte ditt ansvar på samma sätt om du inte äger den.

nbsp;

Ta bort dina piercingar

Om sisådär 40 år kommer ”byta navelsmycke” antagligen att ingå i hemtjänstens uppgifter hos minst hälften av brukarna. Då har du antagligen inga magrutor att stila med, men det skulle du inte ha utan navelpiercing heller.

nbsp;

Gå hem tidigt från fester

En redaktörs systers kompis bodde granne med Marianne Bernadotte, född 1924. När kompisen skulle till jobbet på Arlanda någon gång på småtimmarna mötte hon ofta den äldre grannen i trapphuset, på väg hem från festen. Ålder är ingen ursäkt för att vara trött

nbsp;

Fondspara

Det där har vi inte riktigt fattat. Pratar vi om grönsaksfond eller kycklingfond? Skulle de av någon outgrundlig anledning sluta saluföras på Ica Väst går det faktiskt utmärkt att använda buljong i stället.

nbsp;

Anställningsbarhetsmaxa ditt Facebookkonto

Sociala medier var mycket roligare när de fylldes av dåliga partybilder och ännu sämre interna skämt som 97 procent av dina Facebookvänner inte fattade. Det är ju jättetråkigt med folk som inte går att stalka. Vem vill anställa en sådan?

nbsp;

Jobba ideellt som trafikpolis

Att människor över 70 anser att trafiköverträdelser som att cykla en halvmeter på trottoaren diskriminerar dig från konventionen om mänskliga rättigheter, det kan vi stå ut med. Men när en person under, säg 37, reagerar likadant, det vill säga skriker som en stucken gris, undrar man vart Sverige är på väg.


Annons

Annons

Läs mer

2022-02-15 11:08
Den som bor eller någonsin har bott i en studentkorridor vet nog hur mycket vidrigheter ett gemensamt kök kan bjuda på…
2022-01-13 16:26
Den som någon gång sneglat på en jobbannons har nog snabbt noterat att de utöver omöjliga krav och önskemål om kompetens…
2021-12-03 14:15
Pandemin har gjort oss alla till sociala Bambis på is, tur då att det finns verbalt fluff att fylla ut de pinsamma…