Annons
Annons
Badkarl
"Jag behöver tvätta, men med delad tvättstuga är jag istället tvingad till att tvätta underkläder och sockar i badkaret."
Foto: Creative commons

Dagbok från apokalypsen, del 2


Whisky-destillerierna har börjat ställa om produktionen till handsprit. Detta är Apokalypsens andra tecken.

Min mentala hälsa börjar nedgå. Att inte kunna gå till affären och okynneshandla, så att jag kan stressäta, börjar tära på mig. Jag gör allt för att hålla humöret uppe. Lyssnar på hårdrock, eller Pachelbel. Tränar yoga. Inventerar skafferiet och frysen. Hittar en oöppnad flaska gin. Tittar på filmer och serier med långhåriga skäggiga, vältränade män som slåss med svärd. Jag har sett det mesta på Netflix och Viaplay, och har nu fått återuppta prenumerationen på HBO.   

Mitt näsduksförråd börjar sina. Jag snorar cirka en gång i minuten, och tvättar därmed händerna lika ofta. Huden på mina händer och handleder håller på att torka ut helt. Jag måste ransonera även handkrämen. Jag har snart slut på toalettpapper. Jag har beställt hem varor från Coop, men det är tio dagars leveranstid. Tiden går otroligt långsamt. Inte ens prokrastinering roar mig längre. Jag behöver tvätta, men med delad tvättstuga är jag istället tvingad till att tvätta underkläder och sockar i badkaret.

Vi har numer bara föreläsningar, grupparbeten och seminarier via videolänk. För varje gång ser alla lite mer tärda ut. Lärarna försöker hålla humöret uppe för studenternas skull, men det märks att även de påverkas av den här krisen.

Undantagstillstånd har ännu inte utfärdats.

Fortsättning följer…

Lena Persson läser antik grekiska och frilansar för Ergo. (Foto: Lina Svensk)

 


Annons

Annons

Läs mer

2020-09-18 11:25
När jag låste lägenhetsdörren bakom mig, på väg till ett nattpass på sommarjobbet, fylldes mina näsborrar av en…
2020-09-11 13:16
När coronapandemin kickade in med full kraft och folk slutade flyga grusades mina planer på att traditionsenligt…
2020-08-07 09:53
Under en av mina många litteraturkurser på universitetet läste jag Truman Capotes In Cold Blood, en true crime-roman om…