Annons
Annons
apokalypsens fyra ryttare
Foto: Creative commons/Lina Svensk

Dagbok från apokalypsen


Mången fjärrskådare genom tiderna har förutspått den. Mer eller mindre detaljerat. Mer eller mindre trovärdigt. Men de hade alla fel. Många av oss tog det inte på allvar. Vi skämtade om zombier, men egentligen var dessa bara en metafor för det osynliga virus som nu håller hela mänskligheten i ett järngrepp. För att inte tala om toalettpappret. Vem hade förutsett att bristen på toalettpapper skulle vara det första tecknet på apokalypsens intåg? Inte Nostradamus. Inte heller Uppenbarelsebokens författare. De fyra ryttarna anländer för övrigt i budbilar.

Det är en underlig upplevelse – att andra människor beter sig som jag gör mest. Självpåtagen karantän kallar de det. Jag kallar det vardag. Med undantag för att jag nu håller mig borta från ICA. Jag snorar och hostar. Det gör jag förvisso mer eller mindre året runt. Nu har dessutom pollensäsongen smugit igång. Men jag vill ju inte göra någon obekväm. Jag kan inte med gott samvete ta mig till extrajobbet med mathantering och kundservice. Börsen har kraschat och sparpengarna sinat, så jag kan inte heller fylla på spritskåpet och dricka mig igenom detta. Varenda krona måste sparas, ifall det skulle dyka upp toalettpapper på den svarta marknaden.


Annons

Annons

Jag är inne på mina sista frysta kuber av kikärtsspad. När de tar slut kommer jag att få äta min mat utan sås. Jag försöker ransonera olivoljan så gott jag kan. Snart är också ketchupen slut. Storköpens hemleveranstider uppgår till två veckor, ibland mer. Jag har försökt beställa sushi via olika utkörnings-appar för samlade restauranger, men får bara till svar att de tyvärr inte kan leverera till mig just nu. Jag har börjat kissa i duschen för att kunna spara det dyrbara toalettpappret till nummer två. Som tur är har jag lätt för att bli förstoppad. Jag måste bara försöka undvika kaffe. Det är få glädjeämnen kvar. Än så länge fungerar internet – och Netflix. Dessutom har jag under en stor del av mitt liv hamstrat böcker, i många blandade ämnen. Jag kommer således troligen att sluta mitt liv relativt allmänbildad.

Om du läser det här, innebär det att du överlevde 2020 års toalettpappersapokalyps. Jag hoppas bara att ni som kom levande ut på andra sidan har kunnat återuppta ett drägligt liv.

Fortsättning följer…

Lena Persson läser antik grekiska och frilansar för Ergo. (Foto: Lina Svensk)

 

Läs mer

2021-03-31 09:42
”Vem tror du att du är, egentligen?” frågade min sambo mig för inte så länge sen. Jag var ganska säker på att det var…
2021-03-26 08:21
När mörkret faller och den tidiga kvällen blir natt är det dags att bege sig hem. Staden är dunkel, öronen måste vara…
2021-03-08 11:03
Vårterminen 2020 skickar universitetet mig och mina kursare till Storbritannien i en månad, som en del av…