Annons
Annons
Bild Joe Exotic på fond av ostbågar
"För att förbereda mig ytterligare har jag nu också börjat titta på ”Tiger King” och på Bear Grylls överlevnadsprogram."
Foto: Internet/Wikimedia commons State of Florida

Dagbok från Apokalypsen, del 5


Det börjar äntligen se ljusare ut, och då menar jag inte bara vädret. Jag har nu fått min mat-leverans från Coop! Jag måste dock ha gjort beställningen under chipsabstinensdelirium; förutom toapapper, några tomater och spenat samt mer bönor består ungefär hälften av beställningen av chips och ostbågar. Oops. Fast jag har i alla fall toapapper igen! (Nej, jag köpte inte upp hela deras lager.) Jag fick däremot ingen tvål – den var tydligen helt slut. Men märk min lycka när jag hittade en reseförpackning handsprit med en skvätt kvar, längst ner i en låda. Det var den bästa dagen på länge.

Trots allt har jag hanterat isoleringen rätt bra. Mina grannar verkar dock väldigt skakade; de låter mer än vanligt. Sannolikt är de extroverta, stackarna. De måste ha det jobbigt i dessa tider. Eller håller de kanske på att förvandlas till zombier, vampyrer eller varulvar? Jag lyssnar efter minsta ljud. Är det normal extrovert aktivitet, eller är de infekterade? Behöver jag förbereda mig för det värsta? Jag inventerar. Jag har salt. En ljusstake av smidesjärn. Har jag något av silver? Örhängen, check.


Annons

Annons

Jag fortsätter min exkursion bland böckerna. Hur kan jag inte ha ett exemplar av ”Överlevnadshandboken” i min samling? Vilken miss! Jag letar efter något som kan vara likvärdigt. Jag hittar Jared Diamonds ”Undergång”. Jag väntar nog med den. ”Bosättning och resursutnyttjande” verkar lovande, liksom ”Forntida teknik”. Jag hittar också ”Pors och andra humleersättningar och ölkryddor i äldre tider”. Det känns som en bra början. Fortfarande ingen ”Necronomicon”, dock inser jag att jag ju har den främsta, mest tillförlitliga profetian av alla som någonsin förkunnats: ”Good Omens” av Neil Gaiman och Terry Pratchett.

För att förbereda mig ytterligare har jag nu också börjat titta på ”Tiger King” och på Bear Grylls överlevnadsprogram, samtidigt som jag moffar i mig chips och tittar längtansfullt på gin-flaskan. Jag tror emellertid att jag sparar den ett tag till.

Fortsättning följer…

Lena Persson läser antik grekiska och frilansar för Ergo. (Foto: Lina Svensk)

 

Läs mer

2020-06-17 17:22
"What was just becoming thinkable at the turn of the century – a doctor to whom the oath is nothing but a convenient lie…
2020-06-01 11:39
Jag såg en dokumentär på SVT igår, om IB-affären, där en av de som intervjuades var Jan Guillou. Han berättade om sitt…
2020-05-15 12:07
Vi visste att det skulle kunna komma till detta, men trodde nog inte på allvar att det skulle gå så långt…